Now Reading:
U Poslovni park Međimurje u 10 godina uloženi milijuni, župan Posavec: “Međimurje ide u pravom smjeru”
Full Article 2 minutes read

U Poslovni park Međimurje u 10 godina uloženi milijuni, župan Posavec: “Međimurje ide u pravom smjeru”

U četvrtak je u Poslovnom parku Međimurje održana konferencija za medije povodom njegovog uređenja, te je ujedno predstavljen i program obilježavanja 10. obljetnice članstva Hrvatske u Europskoj uniji, koji se obilježava 01. srpnja.

– Ulazak u Europsku uniju za Međimurje nije cilj, nego šansa da iskoristimo sve mogućnosti koje članstvo pruža. Prije svega šansa da EU fondovima razvijamo naš kraj, da razvijamo naše institucije i da kroz izvorni prihod proračuna osnažujemo našu zajednicu – rekao je tom prilikom župan Međimurske županije, Matija Posavec.

Kako je rekao, u ovih je 10 godina Međimurje pokazalo da ide u ispravnom smjeru, a jedan od primjera dobre prakse je Centar znanja.

– Prostor Centra znanja je, ne samo za Međimurje i Hrvatsku nego za cijelu Europsku uniju, primjer dobre prakse kako revitalizirati objekte u kojima je nekada bila vojska i spriječiti njihovo propadanje, smjestiti institucije u jedan prostor u sinergiji gospodarstva i obrazovanja te kroz infrastrukturu prostor živi i funkcionira – rekao je župan.

Dodao je kako je u Poslovni park, u ovih 10 godina koliko je Hrvatska u Europskoj uniji, uloženo desetak milijuna kuna.

– Tu su Međimursko veleučilište, dva znanstveno – istraživačka centra, Metalska jezgra, Studentski dom, smještaj Energetske i Razvojne agencije Tehnološko – inovacijskog centra, desetak start-up poduzeća i Palača turizma – naveo je župan.

Dodao je kako je danas na prostoru Poslovnog parka preko tisuću ljudi koji stvaraju novu vrijednost mijenjajući strukturu gospodarstva.

– Danas je Međimurje poznato kroz IT sektor, a ne kao prije, kroz tekstilnu industriju – rekao je župan Posavec, koji je najavio i da se u idućim godinama na prostoru Parka planira izgraditi još nekoliko centara.

Župan je još dodao kako će u narednih dva do tri tjedna imati otvorenje najvećeg kapitalnog projekta u zdravstvu, završetak energetske obnove bolnice, završetak obnovljenog Zavoda za hitnu medicinu te promociju knjige “10 godina članstva u EU” sa svim podatcima, brojkama, realiziranim projektima.

Ujedno je rekao kako su prijavili još dva projekta, Revitalizaciju parka u krugu bolnice, te parka iza Gizmnazije i Ekonomske škole, što je ukupno šesti park kojega je Međimurska županija prijavila.

n.p.bajz/sjever.hr

29.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.