Now Reading:
Župan Kolar prisustvovao svečanom otvorenju Hrvatskog doma u Subotici
Full Article 50 second read

Župan Kolar prisustvovao svečanom otvorenju Hrvatskog doma u Subotici

Jučer su u Subotici u Republici Srbiji predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić svečano otvorili Hrvatski dom – Maticu.
Hrvatski dom je buduće sjedište institucija hrvatske manjine u Srbiji, ali i kulturnih i društvenih aktivnosti te zajednice, a radovi na objektu su trajali pune dvije godine, od lipnja 2021. do lipnja 2023. godine.

Hrvatski dom – Matica tako će biti sjedište Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV), Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ” i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Na poziv predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća, Jasne Vojnić, svečanom otvorenju Hrvatskog doma – Matice, prisustvovao je i župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, koji već dugi niz godina njeguje odličnu suradnju sa Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Novo sjedište Hrvata prostire se na 1.100 m2, raspoređenih na tri etaže. Osim ureda i redakcije, kuća ima dvije reprezentativne dvorane za sastanke i kreativni kutak za različite namjene.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.