Now Reading:
BOGAT PROGRAM LJETA UZ MURU 2023: Pogledajte što vas sve očekuje u Murskom Središću
Full Article 3 minutes read

BOGAT PROGRAM LJETA UZ MURU 2023: Pogledajte što vas sve očekuje u Murskom Središću

Mladi talenti s područja grada Mursko Središće pokazali su svoja umijeća na drugom Ljetnom dječjem festivalu s kojim je i službeno započela manifestacija Ljeto uz Muru.

I ove godine na festivalu je sudjelovao veliki broj djece i mladih, a publika je uživala u sjajnim izvedbama Folklorne skupine Dječjeg vrtića „Maslačak“, Plesne skupine udruge „Serjojnske mame i bebe“, Umjetničke škole Miroslav Magdalenić, Davida Pahora i Plesne škole Zeko, Edvina Nedeljka, Mažoretkinja Murskog Središća, Literarno-recitatorske družine „Rektor”.

S festivalom je započelo Ljeto uz Muru koje nudi pregršt kulturnih, zabavnih, gastro i sportskih programa.

Dani grada i Ljeto uz Muru nastavljaju se ovog vikenda, u subotu 24. lipnja, gastro događajem i nogometnom utakmicom na Izletištu „Fusek“ u Murskom Središću. Serjojnski nogometni okršaj ekipe Gornjeg i Donjeg kraja započet će u 10 sati. Od jutra članovi Mjesnih odbora Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina, Štrukovec i Sitnice pripremat će raznovrsna jela. Besplatna podjela jela započet će u 11 sati.

U subotu, 1. srpnja, s početkom u 17 sati, na Šetnici svete Barbare u Murskom Središću, održat će se već legendarno natjecanje pod nazivom “Murska alka”, koje organizira Rudarski zbor Mursko Središće.

Ova zabavna ekipna manifestacija iz godine u godinu donosi nove i zanimljive sadržaje te iznenađenja. Osim pružanja nezaboravnih trenutaka zabave, tri najbolje ekipe bit će nagrađene. Svaka ekipa sastoji se od pet članova. Tijekom natjecanja, za sve sudionike bit će osigurano osvježenje, a po završetku igara bit će organizirana večera.

Paralelno s natjecanjem, održat će se i sajam domaćih proizvoda te spektakularni akrobatski let zmajevima. Na Sajam se mogu prijaviti svi proizvođači domaćih proizvoda, npr. medari, vinari, bučina ulja, kolači, košaraši, proizvođači sireva, rakija, nakit, suveniri i dr. te udruge i pojedinci koji se bave promicanjem tradicionalnih zanata i običaja. Grad Mursko Središće osigurava štand i prostor, a izlagač bi trebao „aranžirati“ svoj štand proizvodima i logotipom ili pak natpisom naziva izlagača.

Kako bi dan zaključili na najbolji mogući način, popularni sastav “LJUBAVNICI” zabavljat će sve okupljene.

U nedjelju, 2. srpnja, na Šetnici sv. Barbare Grad Mursko Središće i Turistička zajednica područja Mura i gorice pripremaju poseban događaj za sve ljubitelje slastica – natjecanje u pečenju tradicionalnih i domaćih “proštenjskih” kolača, a početak natjecanja zakazan je za 17:30 sati.

Kreativnost i raznolikost bit će ključni kriteriji za ocjenjivanje kolača. Sudionici mogu pripremiti različite vrste kolača, uključujući kremaste, suhe, pogače, pite, “zdigane” i druge. Svaki natjecatelj treba izložiti 30 komada kolača za ocjenjivanje i degustaciju. Kolači se pripremaju kod kuće, a izlaganje će započeti u 17:30 sati.

U sklopu manifestacije Ljeto uz Muru 2023. dana 09. srpnja 2023. godine (nedjelja) na Sportsko rekreacijskom centru „Zalešće“ u Murskom Središću održat će se tradicionalno kuhanje jela „Gradski kotlić“ (pojedinac ili ekipno). Grad Mursko Središće za sudionike osigurava plastične tanjure, žlice, salvete i kruh za 30 porcija jela. Sudionici Gradskog kotlića sami osiguravaju pribor za kuhanje, zdjele za kuhanje, plinsku bocu, drva i ognjište – postolje na kojem će se ložiti vatra.

Više pojedinosti o svim događajima i o prijavama možete pronaći na web stranicama Grada Mursko Središće.

foto: mursko-sredisce.hr
sjever.hr/mursko-sredisce.hr
23.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.