Now Reading:
Aktivno sportsko ljeto u Čakovcu! Osnovnoškolci prijavite se – čeka vas “Svaki tjedan sport jedan”!
Full Article 3 minutes read

Aktivno sportsko ljeto u Čakovcu! Osnovnoškolci prijavite se – čeka vas “Svaki tjedan sport jedan”!

I ove godine brojnu djecu Čakovca i okolice očekuje aktivno te sportsko ljeto i sve to zahvaljujući 19. po redu Ljetnim sportskim kampovima “Svaki tjedan sport jedan”, koji će se ove godine održati s početkom u ponedjeljak, 26. lipnja. Najavljeno je to na konferenciji za medije koja je održana u petak na Gradskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu.

Tom je prilikom predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Anđelko Crnčec objasnio kako će se ove godine održati ukupno 23 kampa s 18 različitih sportova te svi oni završavaju 1. rujna.

– Sportskim aktivnostima pokriveno je cijelo ljeto, osim prvog tjedna u kolovozu, budući se tada održava i Porcijunkulovo pa će djeca moći uživati i u toj manifestaciji, a ne samo na sportskim terenima. U nekim tjednima održat će se i po tri kampa, što je svakako znak da su, ne samo građani i djeca, nego i sportski klubovi i udruge Grada Čakovca shvatili o koliko se kvalitetnoj akciji radi. Naime, kroz te kampove brojni klubovi dolaze do novih članova odnosno igrača – pojasnio je Crnčec.

Sportski kampovi namijenjeni su djeci školskog uzrasta s područja garda Čakovaca, s time da nam se mogu pridružiti i djeca iz drugih, okolnih mjesta. Cijena za sudjelovanje u 23 kampa, ove godine za djecu s područja grada Čakovca iznosi 15 eura, a za one koji su izvan grada Čakovca 25 eura. Uplate se vrše na recepciji bazena i to je moguće učiniti tijekom cijelog ljeta.

– Uz sportsku obuku djeca će u okviru tog iznosa dobiti i bočice za piće, osvježenje na svakom kampu te majicu za uspomenu. Također uz sportski dio pripremljena su i određena predavanja na temu zdrave prehrane, povijesti Međimurja, vršnjačkog nasilja, kao i predavanja o aktualnoj temi odnosno o opasnostima upotrebe interneta i slično – rekao je Crnčec dodavši kako je pokrovitelj svih kampova Grad Čakovec, a Zajednica je također aplicirala i na programe Ministarstva turizma i sporta te se nadaju da će i tim putem ostvariti neka sredstava za održavanje, kao što su to uspjeli i prijašnjih godina.

Konferenciji za medije je prisustvovala i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini koja je naglasila kako Ljetni kamp u Čakovcu postaje tradicija.

-Ono što treba najviše pohvaliti su sve naše sportske udruge, odnosno njihovi ljudi koji entuzijazmom i ljubavlju prema sportu, svoje ljetno vrijeme odvajaju za naše mališane – kazala je gradonačelnica.

Treba napomenuti kako se kampovi odvijaju pod stručnim vodstvom i to dva sata tjedno u prijepodnevnim terminima. Ono što je zanimljivo djeca se prijaviti mogu tijekom cijelog ljeta u jedan od 23 različita kampa.

jmiklauzic/www.sjever.hr
23.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.