Now Reading:
Završetak radova na aglomeraciji u Murskom Središću i rekonstrukcija Martinske ulice
Full Article 4 minutes read

Završetak radova na aglomeraciji u Murskom Središću i rekonstrukcija Martinske ulice

U srijedu, 21. lipnja 2023. godine u Gradu Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak održao je sastanak na temu rekonstrukcije Martinske ulice. Sastanku su prisustvovali predstavnici Međimurskih voda, ravnateljica ŽUC-a Đurđica Hamer sa suradnikom, predstavnik Međimurje plina, direktor tvrtke Tegra Ivan Kolarić.

Naime, Martinska ulica nije cijela bila uključena u projekt aglomeracije te je polovica te ulice ostala sa starim asfaltnim zastorom koji je u vrlo lošem stanju. Zbog toga je početkom godine gradonačelnik Srpak dogovorio s Županijskom upravom za ceste da će se to učiniti do kraja ove godine te je već tada održan inicijalni sastanak na kojem je utvrđeno da je prije obnove ulice potrebno izmijeniti plinsku mrežu.

Uz to, dvadesetak domaćinstava nije spojeno na sustav kanalizacije koji je u tom djelu ulice postojeći te je potrebno i ta domaćinstva spojiti prije obnove ulice. Domaćinstva koja će odbiti spajanje, neće moći to učiniti idućih 10 godina jer ŽUC neće dozvoliti bilo kakvo prekopavanje ulice u tom periodu. Radovi na spajanju tih domaćinstava na aglomeraciju prema riječima Međimurskih voda trebali bi započeti u srpnju, a radovi na izmijeni plinske mreže i spajanja svih kućanstava u tom dijelu ulice na novu mrežu najkasnije početkom rujna, a u mjesecu listopadu bi se zatim po cijeloj toj dužini postavio novi asfaltni sloj.

Početkom srpnja započeti će i završna sanacija ulice od glavnog raskršća na spoju s Ulicom Josipa Broza Tita preko Trga braće Radića i spojem s Ulicom Matije Gupca te do župne crkve. Iako je Frankopanska ulica već trebala biti završena, zbog većeg obima radova na kišnom preljevu koji se ovih dana završava te zbog problema s dobavom materijala potrebnog za izradu asfalta i ona će biti započeta početkom srpnja ove godine. Sve to bi trebalo biti završeno do sredine srpnja.

Ovih dana Grad pokreće i javnu nabavu za obnovu svih ostalih prometnica na području naselja Murskog Središća, a koje nisu bile obuhvaćene projektom aglomeracije te će se na njima također postaviti novi asfaltni sloj. Riječ je o ulicama: Kralja Zvonimira, Nikole Tesle, Ruđera Boškovića, Augusta Šenoe, Vinka Žganca.

U ulici Rade Končara gdje se izvodila aglomeracija po cijeloj dužini postavljen je novi asfaltni sloj obzirom da se sanacijom nije postiglo odgovarajuće rješenje, a radi se o vrlo prometnoj i važnoj ulici. Također će se u sklopu toga riješiti sva eventualna posjedanja koja su nastala zbog izvođenja projekta aglomeracije. Procijenjena vrijednost obnove je 137.000,00 eura, a od tog iznosa temeljem prijavljenog projekta Grad je dobio 35.600,00 eura od Ministarstva graditeljstva i državne imovine. Time bi završilo trogodišnje razdoblje u kojem je na području grada bilo dosta raskopanih prometnica, a što je naravno izazivalo poteškoće za građanstvo, ponekad i opravdano nezadovoljstvo.

Grad nije imao gotovo nikakvih alata za ubrzavanje projekta niti pak za njegovo nadziranje. Ono što je bilo u našoj mogućnosti je sazivanje i održavanje bezbrojnih sastanaka na kojima smo ukazivali na probleme, nedostatke te tražili i molili da se izvođači bolje organiziraju, ne preskaču to jest ne ostavljaju nezavršene dijelove odnosno nesanirane prometnice nakon raskopavanja. To uvijek zbog tehničkih razloga i nije bilo moguće te je zaista trebalo u ovom projektu vrijednom 40 milijuna eura imati puno strpljenja i od strane građana, a isto tako i od strane svih stručnih gradskih službi kako bi se ovaj projekt od vitalnog značaja za očuvanje voda i okoliša priveo kraju – kazao je gradonačelnik Srpak.

foto: mursko-sredisce.hr

sjever.hr 21.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.