Now Reading:
Uskoro počinje Tabor film festival – pogledajte uistinu bogati program
Full Article 4 minutes read

Uskoro počinje Tabor film festival – pogledajte uistinu bogati program

Od ove godine Tabor film festival nije “samo” umjetnički vrijedan festival filmova domaće i međunarodne produkcije te mjesto dobre zabave, druženja i opuštanja, već je i mjesto gdje filmovi nastaju, mjesto gdje budući filmaši dobivaju vjetar u leđa, uspoređujući način na koji doživljavaju sedmu umjetnost s načinima onih koji je već žive. TFF postaje mjesto gdje snovi postaju opipljiviji i ostvarljiviji! – navode organizatori 21. Tabor Film Festivala koji će se od 06. do 09. srpnja održati u Dvoru Veliki Tabor.

Prvog dana u četvrtak, 06. srpnja, prije službenog otvorenja (19:30h) praćenog nastupom Hollywood Film Music Quarteta, od 19 sati posjetitelji Tabora imat će priliku uživati u obilju dječje mašte izražene putem likovnih radova koji tematiziraju legende dvora Veliki Tabor u svijetu filma.

Živopisna uprizorenja dječjih vizija ovog festivala upotpunit će promocija albuma Sonosphere, gitarista i skladatelja Brune Mičetića. Nakon otvorenja i spomenute glazbene uvertire, u 21 započet će promocija filmova prošlogodišnjih pobjednika Festivala, a samo pola sata kasnije na filmskom platnu projicirat će se filmovi iz prve skupine međunarodne konkurencije!

Već sljedećeg dana, TFF nudi mnoštvo zanimljivih aktivnosti za sve uzraste, a program je cjelodnevni. Naime, već od 10 sati prijepodne započet će projekcije studentskih filmova i filmova srednjoškolaca te filmska radionica za djecu skupnog naziva „Drugi kut gledanja“. Za ugodnu atmosferu nakon ručka (14:30) pobrinut će se Second Act te izvesti jazz koncert koji posebice prati njihov novi album „First Act“.

Sat vremena kasnije, posjetitelji će imati priliku uživati u OFF programu unutar kojeg će biti prikazan film Đurđice Seleš pod nazivom „Oporuka“. Od 17 sati krećemo s prikazivanjem drugog dijela filmova iz međunarodne konkurencije, a u 19 sati s prvom skupinom filmova iz domaće konkurencije. Kao mali predah od filmskih užitak na Sunset Stage-u koncert će, s početkom u 21:30, održati Kvartet Gubec. Potom se, u 22:30, vraćamo filmovima – i to trećoj skupini međunarodne konkurencije.

Prvi dan festivalskog vikenda posvećen je proglašenju pobjednika i projekciji pobjedničkih filmova i koncertnoj atmosferi koju će u okolinu Tabora unijeti vesela grupa Detour. No, do svečano-zabavnog dijela Festivala ipak je potrebno iskoristiti tople ljetne dane, potaknuti proaktivnost i okušati se u radionici za mlade kojoj je cilj naučiti vas pripremiti kratki filmski projekt. Već u 15 sati na redu je još jedan kraći jazz nastup, a ovoga puta izvođač je Vedran Ružić.

Uz OFF filmski progran i Zagorje specijal Marte Čaržavec, približit će se i vrijeme projekcije filmova iz četvrte skupine međunarodne konkurencije (17:00), a nedugo zatim i druge skupine domaće konkurencije (19:00). Spomenuta dodjela nagrada uz projekciju pobjedničkih filmova započet će u 21:30, dok će grupa Detour s nastupom početi u 23:00.

Kako proglašenje pobjednika ne bi značilo i kraj festivalskog ljetnog druženja, nedjelja je namijenjena opuštanju, a potom i kratkom rezimeu festivalskih događanja. Aktivnosti za obitelj počinju već u 10:00, a u ponudi je utrka očeva i djece, takozvana DaddyHood adventure. Za žene je pripremljeno nešto mrvicu ženstvenije – Joga u svakodnevnom životu! A za djecu je, već u podne, organizirana likovna radionica i čitanje priča pod vodstvom Društva naša djeca Desinić.

U duhu likovnog izražavanja, u atriju dvorca, bit će moguće pogledati i izložbu Ive Lulić kojom dominiraju motivi otoka Krka. Za one sklonije glazbi, u 14:30 organizirano je druženje s Dinkom Čvorićem-Doringom koji će prisutnima nastojati približiti svijet glazbenih spotova. U 16 sati biti će prikazan i film „Škoj ili ne?“, a u 16:30 OFF Film Daddyhood pustolovina – Otok Krk. U 17 sati osvrnut ćemo se na rezultate radionica za djecu i mlade „Drugi kut gledanja“ te projicirati neke od videouradaka.

sjever.hr

20.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.