Now Reading:
ZAGORJE DESTINACIJA DOŽIVLJAJA! Drugo izdanje Vinograda s pogledom okupilo 200 posjetitelja
Full Article 2 minutes read

ZAGORJE DESTINACIJA DOŽIVLJAJA! Drugo izdanje Vinograda s pogledom okupilo 200 posjetitelja

Drugo izdanje Vinograda s pogledom u organizaciji Turističke zajednice Krapinsko -zagorske županije održano je u subotu u Bolfan Vinskom vrhu u Hrašćini, s ciljem uživanja u izvrsnim vinima zagorskih vinara, isprobavanja i kušanja vina s posebno osmišljenom gastro ponudom i to sve uz prekrasan pogled na zagorske brege.

Među okupljenim posjetiteljima bio je i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar koji je zahvalio domaćinu, vinariji Bolfan, na podršci u projektu.

– Pokazali smo da je Zagorje destinacija doživljaja. Svi znamo da je Zagorje poznato po svojim prirodnim ljepotama, a oni posjetitelji koji su bili na ovom događanju, imali su priliku uvjeriti se da je Zagorje bogato vrhunskim vinima i bogatom gastro ponudom – rekao je župan Kolar.

Svoja vina predstavilo je 13 zagorskih vinara: Vuglec Breg, Vinarija Petrač, Vinarija Sever, Vinarija Bodren, Vina Zdolc, Prekratić Vino, Vinarija Grozaj, Vinarija Kota, Kupilek, Vina Petrovečki, Bolfan Vinski Vrh, Vinarija Kopjar, Trgocentar.

– Izuzetno smo zadovoljni ostvarenjem ovog projekta. Ovo nije samo vino i gastronomija, ovo je doživljaj koji privlači posjetitelje, a posebno one koji traže emociju. Ovime smo pokazali da razvijamo kvalitetan turistički proizvod, stvaramo novi motiv dolaska u destinaciju, kao i dodatnu vrijednost boravka gostiju koji se već nalaze u Zagorju – rekla je viša stručna suradnica u Turističkoj zajednici KZŽ Martina Belina.

Događanje je okupilo dvjestotinjak posjetitelja, među kojima su bili načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek.

Navedeni projekt od velikog je značaja za promociju destinacije Zagorje – bajka na dlanu kao urbane vinske regije, regije vrhunskih vina i vinara kroz promociju vinarija, gastro ponude, organizaciju evenata i edukacija.

www.sjever.hr
19.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.