Now Reading:
Najavljen program za “Čakovečko ljeto”, stižu TBF i Natali Dizdar – evo ostatka programa
Full Article 3 minutes read

Najavljen program za “Čakovečko ljeto”, stižu TBF i Natali Dizdar – evo ostatka programa

U ponedjeljak je održano predstavljanje manifestacije “Čakovečko ljeto”, koje će se na sjeveru zemlje održati od četvrtka, 29. lipnja do subote, 22. srpnja. Tim povodom najavljen je bogati program koji će u Čakovcu okupiti velik broj sugrađana, Međimuraca i gostiju.

Ljeto u gradu manifestacija je koja je započela neformalno još 80-ih godina, te je postao događaj kojim u Čakovcu obilježavamo završetak radnog dijela godine i početak ljetnog opuštanja. Program su u ponedjeljak predstavili u Centru za kulturu Čakovec ravnateljica Helga Lajtman, Marina Kukolić, organizatorica kulturnih djelatnosti, Tamara Korunek, voditeljica glazbene djelatnosti i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Skoro mjesec dana Čakovec će biti centar ljetnih zbivanja, a program se otvara u Galeriji čakovečkog CZK-a izložbom Hane Tintor, nastavlja kazališnim izvedbama, plesnim performansima, igrama za djecu, izložbama, koncertima na Trgu Republike TBF-a i Natali Dizdar te promenadnim koncertima kod fontane u Perivoju Zrinskih.

– I ove smo se godine u organizacijskom odboru zaista potrudili da zadržimo kontinuitet ove tradicionalne i prepoznatljive čakovečke manifestacije te da čakovečkoj i međimurskoj publici te gostima ponudimo nešto novo i drugačije. Novost je ta kako će po prvi puta pozornica biti sam ulaz u naš Centar za kulturu što vjerujemo kako će biti pun pogodak – rekla je ravnateljica CZK-a i pozvala sve da kraj lipnja i srpanj provedu u ugodnoj atmosferi Čakovečkog ljeta i uživaju između ostalog i u koncertima koji su pripremljeni u suradnji s Turističkom zajednicom grada Čakovca.

– Programi su i ove godine namijenjeni svim uzrastima, svatko zaista može pronaći nešto što ga zanima. Organizatori iz Centra za kulturu potrudili su se angažirati kvalitetne umjetnike, kako one iz Čakovca, tako i iz drugih dijelova Hrvatske. Unatoč malo drugačijem konceptu nego ranijih godina, manifestacija i dalje ima urbani štih, što je i njeno prepoznatljivo obilježje. U Čakovec su zadnjih dana lipnja i prvih dana srpnja uvijek dolazili posjetitelji izvana, što je dokaz da i grad i “Čakovečko ljeto” imaju važno mjesto u kalendaru ljetnih događanja u ovom dijelu Hrvatske – naglasila je čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini

Nakon što je CZK prošle godine preuzeo organizaciju, manifestacija se osvježila i približila široj publici te sudeći prema viđenom lani, a još više prema programu koji je predstavljen, to je uspješno odrađeno.

– Zaista svi imamo odličan razlog ostati u Čakovcu ovog prvog ljetnog mjeseca u godini, očekuje nas pregršt odličnih nastupa, a za one neodlučne, još jedan argument – sva događanja su besplatna. Vidimo se u Čakovcu! – zaključila je Cividini.

sjever.hr

19.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.