Now Reading:
“Volim svoju županiju” 2023.: Sudjelujte u 8. natječaju za najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija 
Full Article 2 minutes read

“Volim svoju županiju” 2023.: Sudjelujte u 8. natječaju za najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija 

Hrvatska zajednica županija organizira osmi po redu natječaj za odabir najboljih fotografija iz svih hrvatskih županija. Natječaj će započeti 16. lipnja i trajati do 2. srpnja. Izabrane fotografije prema ocjeni žirija bit će izložene u jedinstvenoj izložbi koja će prikazivati motive iz svih županija.

Pozivaju se svi entuzijastični fotografi, bez obzira jesu li profesionalci ili amateri, da sudjeluju u već osam godina trajajućoj inicijativi. Glavni cilj je prikazati detalje, motive i posebnosti svakog dijela Hrvatske. Svaki sudionik može prijaviti do tri fotografije putem aplikacijeVolim svoju županiju“.

Fotografije koje ulaze u postav putujuće izložbe bira stručni žiri na čijem je čelu hrvatska profesionalna fotografkinja svjetska glasa Mare Milin, a uz nju su i predstavnici županija – Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Tomislav Pajtlar iz Varaždinske županije.

Osim odabira najboljih fotografija prema mišljenju stručnog žirija, dodijelit će se i nagrada za fotografiju s najviše osvojenih glasova (lajkova) unutar aplikacije. Za sudjelovanje u glasovanju potrebna je prijava putem društvenih mreža. Fotografije snimljene dronovima bit će ocjenjivane u posebnoj kategoriji, a najbolja fotografija u toj kategoriji također će biti nagrađena.

Galeriju najboljih fotografija 2022. možete pronaći ovdje.

Natječaj “Volim svoju županiju” pokrenula je Hrvatska zajednica županija 2016. godine, prvenstveno zbog promocije posebnosti svih hrvatskih županija. Svake godine, stručni žiri odabire najbolje fotografije iz svake županije koje se zatim prikazuju u putujućoj izložbi. Izložbe su do sada otvorene u mnogim gradovima diljem Hrvatske, od Vukovara do Pule, Zadra i Dubrovnika, pružajući građanima priliku da dožive ovu jedinstvenu izložbu. Nakon završetka svake izložbe, cijeli postav donira se odabranoj ustanovi, koja nastavlja pričati priču o ljepotama hrvatskih krajeva na svojim zidovima.

sjever.hr/kckzz.hr Foto: kckzz.hr
16.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.