Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Danas mogući i pljuskovi, a onda…tko voli ljeto, uživat će!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Danas mogući i pljuskovi, a onda…tko voli ljeto, uživat će!

Kiše je posljednjih tjedana bilo ne puno, nego puno previše, a prema najavama prognostičara bit će je u mnogim dijelovima Hrvatske i danas, no sljedeći dani pružaju sasvim drugačiju sliku.

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. U prvom dijelu dana na krajnjem na jugu i istoku umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na moru i grmljavinom. Sredinom dana i poslijepodne uz jači razvoj oblaka u unutrašnjosti lokalno može biti pljuskova praćenih grmljavinom, osobito na sjeverozapadu.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu i bura, mjestimice na udare jaka, moguće i olujna.

Najniža jutarnja temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 15 do 20 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 28 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološka prognoza za petak

Razmjerno nepovoljan biometeorološki utjecaj bit će prisutan još uvijek na krajnjem istoku i jugu zemlje. Meteoropati se mogu žaliti na slabije raspoloženje i umor, a kronični bolesnici na pojačane tegobe od kojih inače pate. U ostatku zemlje se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom.

Vrijeme u subotu i nedjelju

Narednih dana sunčano, sve toplije, ponegdje vruće. U subotu na kopnu još ne posve stabilno, rijetko je moguć neki popodnevni pljusak. Vjetar slab, u početku još umjeren sjeverni, na Jadranu i bura pa zatim sjeverozapadnjak.
Maksimalna temperatura u osjetnom porastu, većinom od 25 do 30 °C.

sjever.hr/meteo.hr
16.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.