Now Reading:
Sastanku župana i predsjednika Vlade RH prisustvovao i župan Željko Kolar
Full Article 2 minutes read

Sastanku župana i predsjednika Vlade RH prisustvovao i župan Željko Kolar

U srijedu, 14. lipnja 2023., župan Željko Kolar prisustvovao je sastanku u Slavonskom Brodu, koji je okupio predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, župane, predstavnike Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina. 

Bio je to 14. susret predsjednika Vlade s dužnosnicima regionalne i lokalne samouprave na kojem se razgovaralo o izmjenama poreznih propisa, sustavu upravljanja u kriznim situacijama te upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Nakon uvodnih riječi i prezentiranja točaka dnevnog reda, uslijedila je rasprava u koju se aktivno uključio župan Kolar. On je komentirao novi prijedlog zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu države. Prema tom prijedlogu, županijama bi se dodijelila odgovornost za upravljanje državnom imovinom u njihovom području, dok bi sjedištima županija i velikim gradovima bila dodijeljena uprava nad nekretninama državnog vlasništva koje se nalaze na njihovom području, sve do određene vrijednosti pojedine nekretnine.

Župan Kolar je naglasio važnost poznavanja broja predmeta koji će se dodijeliti županijama, kao i potrebu za procjenom vrijednosti.

Također je istaknuo problematiku klizišta i nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su se nedavno pojavili na području Krapinsko-zagorske županije. Ova situacija iziskuje značajna financijska sredstva za sanaciju 70-ak novih klizišta koja ugrožavaju stanovanje i promet. 

sjever.hr/kzz.hr Foto: kzz.hr
15.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.