Now Reading:
U Krapinu stigla delegacija Veleposlanstva Republike Koreje: Prilika za novu suradnju i prijateljstva
Full Article 2 minutes read

U Krapinu stigla delegacija Veleposlanstva Republike Koreje: Prilika za novu suradnju i prijateljstva

U Krapinu je u utorak, 13. lipnja, stigla delegacija Veleposlanstva Republike Koreje. Na predstavljanju gospodarske slike i turističkih potencijala Krapinsko-zagorske županije, prisustvovali su veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Hong Sungwook i direktor Korea Business Centra Chae Heekwang uz pratnju predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zorana Horvata.

Delegaciju je u Poduzetničkom centru KZŽ primila zamjenica župana Jasna Petek, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša i ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, koje su gostima predstavile gospodarsku sliku i turističke potencijale Krapinsko-zagorske županije. Posjet delegacije organiziran je na inicijativu Presečki grupe.

Zamjenica Jasna Petek istaknula je da delegacija iz Koreje nije prvi put u Krapinsko-zagorskoj županiji.

-Ovo je bila prilika da našim gostima prikažemo našu županiju, njezine potencijale, prirodne ljepote, strateške projekte, gospodarstvo, turizam, sve ono što čini Krapinsko-zagorsku županiju. Posebno smo od naših strateških projekata naglasili one vezane uz razvoj zdravstvenog, odnosno lječilišnog turizma, dakle Centar za zdravlje srca i mozga u Krapinskim Toplicama te Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju u Stubičkim Toplicama – kazala je Petek.

Dodala je da su gostima predstavljeni i drugi projekti, kao što su Bedekovčanska jezera, Astro centar u Hrašćini, ZEZ i drugi, a bilo je riječi i o gospodarstvu.

-Mislim da je to lijepa prilika za otvoriti neka nova vrata, za novu suradnju i prijateljstva – zaključila je Petek.

Veleposlanik Republike Koreje, Hong Sungwook, rekao je kako je danas prvi puta u Krapini, ali da je bio već prije u Mariji Bistrici i tek danas saznao kako Marija Bistrica zapravo pripada Krapini i Zagorju.

-Mislim da je Krapina dobar grad sa svojim turizmom, industrijom kao i edukacijom. Ja ću jako prijateljski predstaviti vaš kraj korejskim biznismenima i turistima – zaključio je Sungwook.

sjever.hr
13.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.