Now Reading:
Svečanost dodjele Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” i dodjela likovnih nagrada – U Klanjcu nagrađeni mladi pjesnici i likovnjaci
Full Article 3 minutes read

Svečanost dodjele Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” i dodjela likovnih nagrada – U Klanjcu nagrađeni mladi pjesnici i likovnjaci

Središnji dio klanječke tradicionalne manifestacije Dana Antuna Mihanovića i ove je godine bila, 17. po redu svečana dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” te dodjela likovnih nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko – zagorske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Svečanost je održana u Spomen – parku znamenitih Klanjčana.

Ove godine na natječaj za domoljubnu poeziju javilo se 12 osnovnih i dvije srednje škole, a na natječaju za likovne radova sudjelovalo je sedam osnovnih i tri srednje škole. Pokrovitelji Nagrade su Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek izrazio je zadovoljstvo činjenicom što su na ovogodišnjem izdanju Pjesničke nagrade priliku imali sudjelovati i učenici Zagrebačke županije i Grada Zagreba, što je kako je naglasio veliki iskorak.

– Isto tako, gotovo 200 pristiglih radova govori o veličini i značenju te Pjesničke nagrade kao i Nagrade za likovne uratke. To je put kojim mi želimo ići i dalje obilježavati Dane Antuna Mihanovića. Ove nas je godine i vrijeme nagradilo tako da smo samu svečanost mogli održati u Parku znamenitih Klanjčana nasuprot groba Antuna Mihanovića, što je svakako donijelo jedan poseban “štimung” – rekao je gradonačelnik Brlek dodavši kako ga posebno veseli velik broj učenika koji se prijavio sa svojim radovima.

– Nadamo se još većem i još boljem odazivu u budućnosti. Zahvaljujem se svim mentorima i nastavnicima koji rade s učenicima i koji ih potiču na stvaranje jer se time njeguje bogatstvo našeg jezika kao i naša pjesnička duša Klanjca – poručio je Brlek.

Zadovoljstvo velikim brojem pristiglih radova, kako pjesničkih tako i likovnih, izrazila je i ravnateljica klanječke Gradske knjižnice Antun Mihanović, Adrijana Čelec.

– Radovi su kvalitetni, a bodovalo ih je stručno povjerenstvo i mislim da ih je stručni žiri odlično ocijenio i bodovao vrlo slično kako bih možda i ja bodovala – rekla je ravnateljica Čelec te dodala kako se nada da će mentori koji su sudjelovali biti motivacija drugim mentorima i učiteljima, i da će se dogodine prijaviti na natječaj.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je pozdravivši okupljene u ime Krapinsko – zagorske županije, posebnu zahvalu uputila učiteljicama i učiteljima, mentoricama i mentorima te naglasila kako bez njihove velike ljubavi prema poslu kojeg obavljaju, bez entuzijazma, bez prepoznavanja talenta među djecom i bez vođenja kroz njihov kreativni proces, ne bismo bili danas ovdje.

– Krapinsko-zagorska županija u svom radu kroz dugi niz godina, njeguje i podržava rad s darovitom i talentiranom djecom. Jako mi je drago što ovih dana svjedočimo sjajnim manifestacijama u različitim dijelovima naše županije na kojima imamo susrete djece koja su darovita, kreativna, talentirana i veliko vam hvala na tome. To zapravo pokazuje koliko ljubavi učiteljice i učitelji u svom poslu daju djeci, a koliko su nam djeca kreativna. Zaista je veliko veselje prisustvovati ovakvim događajima – rekla je Petek čestitavši svim sudionicima.

jm/www.sjever.hr
13.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.