Now Reading:
Novi model obnavljanja varaždinskih ulica: Gradonačelnik predstavio obnovljenu Ulicu Mihajla Pupina u zajedničkoj suradnji s Varkomom i Termoplinom
Full Article 3 minutes read

Novi model obnavljanja varaždinskih ulica: Gradonačelnik predstavio obnovljenu Ulicu Mihajla Pupina u zajedničkoj suradnji s Varkomom i Termoplinom

U novoobnovljenoj Ulici Mihajla Pupina, gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, direktor tvrtke Varkom Bruno Ister i predstavnik tvrtke Termoplin održali su konferenciju za medije na kojoj je predstavljen novi model obnavljanja varaždinskih ulica.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je kao prvu obnovljenu novim modelom Ulicu Mihajla Pupina. Oko 150 metara ulice obnovljeno je na način da su radove odradili i Varkom i Termoplin, dok je Grad odradio javnu rasvjetu.

-Uveli smo još prošle godine zajedničke koordinacije svih komunalnih tvrtki i našeg upravnog odjela, da se ne bi događalo da jedne godine jedna komunalna tvrtka radi ulicu, a druge godine druga – nego zajednički ulazimo u ulice. Vrijednost obnove ove ulice je oko 1,5 milijuna kuna – rekao je Bosilj.

Najavio je gradonačelnik da će se po istom modelu obnavljati i dalje ulice, a radovi su započeli već diljem Varaždina.

-Uskoro imamo Gradsko vijeće na kojem ide nova odluka o komunalnom redu. Ovakve ulice, sljedećih sedam godina, neće se više smjeti rezati niti kopati od bilo koga, ako je neće obnavljati u punoj širini prometnice. Pokušat ćemo ovih naših 270 kilometara nerazvrstanih cesta kojih imamo u Gradu Varaždinu i o kojima treba brinuti, brinut se o njima, a ne dozvoljavati da nam se te ulice uništavaju – proučio je gradonačelnik i dodao:

Idemo s jednim novim modelom, za koji vjerujem da ćemo pomoću njega dovesti naše ulice u zadovoljavajuće stanje kakvo bi naši sugrađani željeli imati radi svoje sigurnosti u prometu, ali i za svoje limene ljubimce.

Direktor Varkoma Bruno Ister prisjetio se kako je spomenuta ulica izgledala prije samo tri mjeseca, a njen izgled okarakterizirao je kao jednu od najgorih ulica u Varaždinu.

-Upozorili smo na to gradonačelnika i poduzeli smo određene mjere. Nakon što smo napravili rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže te svih priključaka, pričekali smo Termoplin da odradi svoj dio posla. Nakon toga raspisana je javna nabava da se uredi ulica kao što je to sada. Ova ulica je primjer kako će se to raditi odsada – rekao je Ister i naglasio kako se upravo ovaj način rada i uređenja ulice ovih dana odvija u Ulici Tina Ujevića. Dodao je da je taj način uređenja nešto skuplji, ali i nužan.

Tomislav Dugandžić, koordinator za plinske priključke i sanaciju iz Termoplina kaže kako su u suradnji s Gradom prije same sanacije ulice, pristupili promijeni plinskih priključaka i plinske mreže, koja je postavljena još 1978. godine.

-Promijenjeni su svi plinski priključci, imali smo dvije plinske mreže, niskotlačnu i srednjetlačnu, promijenjen je priključak za Vindiju. Svi ti poslovi su obavljeni prije sanacije ulice – nabrojao je Dugandžić i ujedno napomenuo kako obavljaju radove na nekoliko mjesta ulica u Gradu.

md/sjever.hr
12.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.