Now Reading:
Dan udruga Općine Sračinec po treći put okupio raznolike udruge
Full Article 3 minutes read

Dan udruga Općine Sračinec po treći put okupio raznolike udruge

U parku Velika Graba u Sračincu, po treći put održana je manifestacija pod nazivom Dan udruga Općine Sračinec.

-U manifestaciju su uključene sve udruge koje djeluju na našem području, neki izlažu svoje rukotvorine, predstavljaju se pjesmom ili predstavom, kuhaju… Vjerujem da će ovo druženje postati tradicionalno i da ćemo u godinama koje dolaze imati još zanimljiviji i bogatiji program – rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec, koja je bila nositelj organizacije manifestacije, uz financijsku potporu Općine Sračinec.

U povorci su bili uključeni i oldtimeri iz Slovenije, dok su članovi udruga već pripremali gulaš čije su mirisne arome ispunjavale zrak. Osim toga, održan je kulturni program koji je uključivao izvođenje pjesama i predstave pučkog kazališta, pred prepunim gledalištem parka Velika graba.

Jedan od najuzbudljivijih događaja bio je natjecanje u kuhanju gulaša u kotliću. Nakon ocjenjivanja, stručni žiri je odabrao tri najbolja tima. Treće mjesto osvojila je ekipa branitelja iz UDVDR kluba Sračinec, drugo mjesto pripalo je članovima Udruge umirovljenika Sračinec – Svibovec, dok su članovi Nogometnog kluba Sračinec kuhanjem pobjedničkog gulaša osvojili prvo mjesto.

– Ovo je samo jedno od događanja koja će se ove godine održati u našem parku Velika graba. On je postao prepoznatljiv “brend” naše općine, mjesto gdje se cijele godine okupljaju mladi, obitelji s djecom, a postao je i točka koju posjećuju ekskurzije. Ponosni smo što smo uspjeli u naumu da ovaj prostor obogati društveni život općine, a ovo sve što se događa danas, samo je još jedan dokaz za to. Hvala članicama i članovima Udruge žena Preslica na organizaciji Dana udruga, hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli da nam ovaj dan prođe u druženju i veselju – izjavio je načelnik Općine Sračinec, Božidar Novoselec.

Na događaju su aktivno sudjelovali sljedeći organizatori i udruge: Udruga žena Preslica Sračinec, KUD Zavičaj, Udruga žena Maruša Maruševec, Udruga žena Đurđica Turčin, Vezilje udruge Črepičar Svibovec Podravski, KUD Lepoglavski Pušlek, Dramska diletantska družina KUD-a Kaštel Pribislavec, Udruga umirovljenika Podravske Sesvete, Udruga umirovljenika Sračinec – Svibovec, UDVDR klub Sračinec, Planinarsko društvo Ravna Gora, KUD Benedikt Svibovec Podravski, Udruga Črepičar Svibovec Podravski, Nogometni klub Podravac Svibovec Podravski, DVD Svibovec Podravski, Nogometni klub Sračinec. Također, međunarodni karakter manifestaciji pružili su Vitezi Pesničarji Dornava iz Slovenije, koji su izložili svoja povijesna vozila u parku Velika graba.

Nakon završetka događaja, park Velika graba pretvorio se u veliko ljetno kino na otvorenom, gdje je prikazan film “Krstarenje džunglom“. Organizaciju kino predstave realiziralo je Pučko otvoreno učilište Varaždin, a ovo je samo početak jer se, u općini Sračinec, planira još šest projekcija tijekom ljeta.

sjever.hr/sracinec.hr Foto: sracinec.hr
09.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.