Now Reading:
Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji
Full Article 1 minutes read

Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji

Dom zdravlja Varaždinske županije je sa svojim projektnim partnerom Varaždinskom županijom osmislio projekt „Zdravi zubi za sve”, gdje je cilj osvijestiti javnost i stanovništvo Varaždinske županije o važnosti provođenja oralne higijene.

Projekt je usmjeren na čitavo stanovništvo, s posebnim naglaskom na djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi, trudnice te starije osobe. Ciljevi projekta su povećanje osviještenosti stanovništva o važnosti oralne higijene te pridonošenje prevenciji zubnih bolesti u Varaždinskoj županiji.

Između ostalog, u sklopu projekta odraditi će se radionice za školsku i vrtićku djecu, radionice za osobe starije dobi te za roditelje malodobne djece. Uz to, održati će se i predavanja za trudnice, predavanja za javnost te okrugli stol otvoren za javnost s ciljem promocije oralnog zdravlja.

Rezultati projekta su promicanje zdravih oralnih navika i povećanje znanja i svijesti građana Varaždinske županije o važnosti prevencije dentalnih bolesti, s naglaskom na djecu, trudnice i osobe starije životne dobi.

Ukupna vrijednost projekta je 57.002,00 eura.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt “ZDRAVI ZUBI ZA SVE – Promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji”
br. ugovora: UP.02.2.1.08.267
Sadržaj dokumenta isključiva je odgovornost
Doma zdravlja Varaždinske županije

sjever.hr

08.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.