Now Reading:
Upaljen meteoalarm za pojedine dijelove Hrvatske! Evo kada će napokon prestati kiša
Full Article 2 minutes read

Upaljen meteoalarm za pojedine dijelove Hrvatske! Evo kada će napokon prestati kiša

Jedna od najčešćih tema posljednjih dana bila je vremenska prognoza za Hrvatsku, koja je obilježena kišom i nestabilnim vremenom.

Izdana su žuta upozorenja Meteoalarma za veći dio te cijeli kopneni dio Hrvatske zbog mogućih grmljavinskih nevremena. S druge strane, na Jadranu se očekuje pretežno sunčano vrijeme, dok se mjestimični pljuskovi mogu spustiti do obale sjevernog dijela.

Prognostičari upozoravaju da će nestabilno vrijeme potrajati i tijekom vikenda. Slijedeći dani donose lokalne pljuskove, većinom u unutrašnjosti, dok će od nedjelje zapuhati sjeveroistočnjak, a na moru se očekuje umjerena do jaka bura i sjeverozapadnjak.

Index je kontaktirao DHMZ kako bi dobio informacije o očekivanjima do kraja lipnja. Prema trenutačno dostupnim prognozama, nema naznaka stabilizacije vremena u Hrvatskoj. Iako će duž obale vrijeme biti povoljnije i sunčanije, prvi dio lipnja bit će nestabilan i svjež s čestom pojavom kiše. Za drugi dio lipnja postoji vjerojatnost normalizacije vremenskih prilika, ali pljuskovi lokalno mogu biti intenzivni.

Nastavljajući se na izjavu iz DHMZ-a, očekuje se promjenjivo i nestabilno vrijeme u Hrvatskoj u idućim danima. Unutrašnjost će imati više sunčanih razdoblja nego na početku tjedna, ali uz jači razvoj oblaka, mjestimični pljuskovi i grmljavina bit će prisutni na kopnu.

Dok čekamo stabilizaciju vremena, preporučuje se praćenje redovnih vremenskih izvještaja i savjetovanje s meteorolozima kako bi se na adekvatan način pripremili za vremenske uvjete u narednim danima.

Foto: screenshot dhmz, arhiva
sjever.hr/meteo.hr/index.hr
08.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.