Now Reading:
Velika gradska potpora lovstvu na području Lepoglave: investirana značajna sredstva u infrastrukturu i očuvanje divljači!
Full Article 2 minutes read

Velika gradska potpora lovstvu na području Lepoglave: investirana značajna sredstva u infrastrukturu i očuvanje divljači!

Lovačko društvo Srnjak – Ravna gora održalo je redovitu godišnju Skupštinu što je bila prigoda da predsjednik Društva Predrag Maček istakne sve važnije aktivnosti koje su provedene u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Na lovištima kojima upravlja Društvo nije došlo do smanjenja brojnosti divljači što je zasluga Društva te njegovih članova koji su uzornim gospodarenjem i brigom za divljač stvorili uvjete za njen ostanak. Uz brigu za divljač, nastavilo se s ulaganjima u razvoj i uređenje lovačke infrastrukture.

Tako je u lovačkom domu izgrađena komora za hlađenje vrijedna 50.000 kuna. Njenu su izgradnju sufinancirali Grad Lepoglava s 15.000 kuna, Varaždinska županija s 25.000 kuna i Društvo s 10.000 kuna.

Na ostvarenim rezultatima članovima LD Srnjak-Ravna gora čestitao je i predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški pri čemu je najavio donošenje, za lovce znatno povoljnijeg, zakona o lovstvu.

Komoru su, po završetku Skupštine, u rad pustili gradonačelnik Marijan Škvarić i predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški.

-Ovo je jedna u nizu potpora kojom Grad Lepoglava podupire razvoj lovstva na svom području. Ujedno je i dokaz odlične višegodišnje suradnje Grada s Lovačkim društvom Srnjak – Ravna gora zahvaljujući kojoj smo, među prvima u Hrvatskoj pokrenuli Program zaštite divljači s čijom provedbom nastavljamo i u ovoj godini. Također, i ove godine Grad donira repelente za odbijanje divljači koji će se koristiti za zaštitu poljoprivrednih usjeva i nasada koji su česta meta divljači u potrazi za hranom – istaknuo je gradonačelnik Škvarić koji je predsjedniku Društva uručio repelente i Ugovor o provođenju Programa zaštite divljači u okviru kojeg će se u skladu sa zakonom, pravilnicima i pravilima struke, zbrinjavati odstrijeljena ili na drugi način ulovljena divljač.

foto: lepoglava.hr
sjever.hr/lepoglava.hr
07.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.