Now Reading:
Andrej Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu: “Vjerujem da će u idućih sedam godina malo toga ostati neriješeno što se tiče autocesta i brzih cesta”  
Full Article 2 minutes read

Andrej Plenković najavio nastavak radova na Podravskom ipsilonu: “Vjerujem da će u idućih sedam godina malo toga ostati neriješeno što se tiče autocesta i brzih cesta”  

Predsjednik Vlade, Andrej Plenković, u srijedu je najavio da će se radovi na tzv. Podravskom ipsilonu nastaviti na pravcima prema Bjelovaru i Virovitici, kao i prema Kloštru Vojakovečkom i Koprivnici. Uvjeti za nastavak radova su ispunjeni jer su Hrvatske ceste i izvođači radova postigli dogovor o cijenama. Prema Plenkovićevim riječima, radovi bi trebali započeti najkasnije do kraja ovog mjeseca. Najavu je iznio na svečanoj sjednici povodom 30. obljetnice Bjelovarsko-bilogorske županije – piše Večernji list.  

-Točno smo identificirali koje sve projekte trebamo realizirati da dignemo cestovnu infrastrukturu kako bi bila ujednačena u čitavoj Hrvatskoj. Hrvatska je danas ekonomski solidna i snažna te se može nositi s tim investicijama. Vjerujem da će u idućih sedam godina malo toga ostati neriješeno što se tiče autocesta i brzih cesta – izjavio je Plenković.  

Predsjednik Vlade Andrej Plenković naglasio je planove za infrastrukturne projekte u Hrvatskoj, uključujući izgradnju autoceste Ploče-Dubrovnik, dovršetak Istarskog ipsilona, dionicu od Zagreba do Siska te projekte u Hrvatskom zagorju i na sjeveru zemlje. Također je spomenuo da je Vlada preuzela financiranje izgradnje nove bolnice u Bjelovaru te čestitao Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na smanjenju zaduženosti za 40% zahvaljujući odgovornom financijskom upravljanju. 

Također, istaknuo je značajne investicije poput izgradnje drugog podzemnog skladišta plina u Hrvatskoj u Grubišnom Polju, što će osigurati energetsku sigurnost i potaknuti razvoj tog područja.  Spomenuo je planove za završetak Veteranskog centra u Daruvaru, koji će biti najveći u Hrvatskoj. Vlada je također osigurala 22 milijuna eura putem ITU mehanizma za projekte Grada Bjelovara i susjednih općina

Posebno se osvrnuo na fiskalnu i funkcionalnu decentralizaciju te naglasio da je Bjelovarsko-bilogorska županija zabilježila značajan rast prihoda nakon provedene reforme. Plenković je najavio nadolazeću reformu upravljanja državnom imovinom kojom će se lokalnim samoupravama dati veće ovlasti nego dosad. 

sjever.hr/vecernji.hr
07.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.