Now Reading:
Svečanim otvorenjem u Tuhlju započelo natjecanje iz geografije
Full Article 2 minutes read

Svečanim otvorenjem u Tuhlju započelo natjecanje iz geografije

Natjecanje iz geografije koje se održava 6. i 7. lipnja 2023. godine u OŠ Lijepa naša Tuhelj započelo je u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. u U Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama.

OŠ Lijepa naša Tuhelj, ove godine ugostila je državno natjecanje iz geografije . Na natjecanje je pozvano 139 natjecatelja iz osnovnih i srednjih škola, koji će se natjecati u znanju i istraživačkim radovima. Pripreme za natjecanje trajale su cijelu godinu, uz pomoć 101-og mentora.

Sudionike natjecanja je pozdravila zamjenica župana Jasna Petek, koja je učenicima poželjela dobrodošlicu u Krapinsko-zagorsku županiju. Naglasila je da Zagorje zasluženo nosi naziv “zelena vrata Hrvatske” te da je lipanj idealno vrijeme za posjet, kada je priroda u punom sjaju. Zamjenica župana je također istaknula podršku Krapinsko-zagorske županije izvrsnim učenicima i darovitim mladim ljudima.

Ravnateljica Osnovne škole Lijepa naša Tuhelj, Snježana Romić, izrazila je veliku čast i zadovoljstvo što su domaćini ovogodišnjeg natjecanja.

Na svečanom otvaranju su bili nazočni ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać, predsjednik Hrvatskog geografskog društva i Državnog povjerenstva za natjecanje iz geografije Mladen Maradin, te načelnik Općine Tuhelj Mladen Hercigonja. Predsjednica Vijeća učenika OŠ Lijepa naša Tuhelj, Petra Franceković, otvorila je natjecanje.

Natjecanje je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Hrvatskim geografskim društvom, OŠ Lijepa naša Tuhelj, Krapinsko-zagorskom županijom i Općinom Tuhelj.

sjever.hr/kzz.hr
06.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.