Now Reading:
Najavljeno Antunovo u Čakovcu, dolazi Saša Lozar
Full Article 2 minutes read

Najavljeno Antunovo u Čakovcu, dolazi Saša Lozar

Tradicionalna čakovečka manifestacija „Antunovo 2023” ove će se godine održavati od 9. do 13. lipnja, a ovogodišnji program u utorak su u Čakovcu predstavili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, direktor Turističke zajednice grada Čakovca Filip Horvat i župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec, fra Stanko Belobrajdić.

Manifestacija je povezana s blagdanom Svetog Antuna Padovanskog, po kojemu i sama župa nosi ime. Kako je istaknula gradonačelnica Cividini, događanja počinju na jugu i traju do 13. lipnja kada je i glavna prošecija i glavna misa.

– Ovakvim bi manifestacijama Grad Čakovec želio vratiti malo života na sam jug grada ,s obzirom da je to dio grada koji zauzima veliku važnost u samom gradu Čakovcu. Smatramo da i taj dio Čakovca zavređuje svoju poziciju u samim događanjima u Čakovcu.- rekla je gradonačelnica Cividini.

Zabavni program predstavio je direktor TZ-a Čakovca Filip Horvat koji je istaknuo kako su pokušali staviti fokus na manifestacije namijenjene djeci – U tom smo smislu i pripremali ovaj program. Tako je tu klasična postava Dixieland band Čakovec, a dolazi nam i Saša Lozar koji se odlično uklapa u ovaj ambijent – rekao je Horvat te dodao kako će tu biti i klasici kao što su konjići i ringišpil, neizostavni dijelovi proštenja.

Vjerski program predstavio je župni vikar fra Stanko Belobrajdić, koji je istaknuo da je na dan 13. lipnja 1993. blagoslovljen kamen temeljac za ovu crkvu.

sjever.hr
06.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.