Now Reading:
FOTO Spektakularna vježba velike nesreće u Kumrovcu: Žurne službe demonstrirale impresivno znanje i opremljenost
Full Article 2 minutes read

FOTO Spektakularna vježba velike nesreće u Kumrovcu: Žurne službe demonstrirale impresivno znanje i opremljenost

U Kumrovcu je u utorak održana velika javna vježba velike nesreće.

Scenarij vježbe odnosio se intervenciju nakon eksplozije svlačionice, koja se dogodila za vrijeme sportskog natjecanja na stadionu u Razvoru.

Vježbu je zajedno s ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije i načelnika Općine Kumrovec Roberta Šplajta pratio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je i ovom prilikom izrazio zadovoljstvo onime što su žurne službe pokazale.

-Vidi se motiviranost i angažiranost sudionika, vidi se da je tu jedno veliko znanje. Drago mi je što se mogu čuti komentari da su naše službe sjajno opremljene. To je naša obaveza i mi u opremanje ulažemo velik novac, kako bi kroz opremu pratili znanje, educiranost, motiviranost i angažiranost naših ljudi – istaknuo je župan Kolar.

Nositelj vježbe bio je Zavod za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije, no na njoj je sudjelovao i čitav niz službi s područja naše županije: Stožer civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije, Dom zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana, Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije zajedno sa gradskim društvima, Policijska uprava krapinsko-zagorska, Služba civilne zaštite Krapina – ŽC 112, Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, ZJVO Zabok, Centar 193, DVD Kumrovec, ZJVP Zabok, ispostava Klanjec, Povjerenik civilne zaštite Općine Kumrovec te Srednja škola Pregrada. Ukupno je u vježbi sudjelovalo više od 200 osoba.

FOTO: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
06.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.