Now Reading:
SPEKTAKL U KUMROVCU Stiže karavana 60-ak superautomobila vrijednih više od 20 milijuna eura!
Full Article 4 minutes read

SPEKTAKL U KUMROVCU Stiže karavana 60-ak superautomobila vrijednih više od 20 milijuna eura!

Općina Kumrovec bit će domaćin turističko-gastronomskog projekta TIE FLY, jedinstvene lifestyle manifestacije koja kroz druženje i promociju skupocjenih automobila ujedno promovira turističke i gospodarske potencijale Hrvatske.

Karavana stiže u Hrvatsku 8. lipnja, na blagdan Tijelovo, a Kumrovec će biti prvo mjesto u kojem će se ova nesvakidašnja povorka luksuznih jurilica zaustaviti.

-Ovo je osma godina našeg projekta koji je izvorno hrvatski, projekt koji promovira Hrvatsku i njezine ljepote, kao i gastronomiju i koji vodi ljude iz poslovnog svijeta na neuobičajeno petodnevno putovanje kroz Hrvatsku. Posebno smo ponosni što je cijela karavana okrenuta kontinentu jer smatramo da kontinent ima što ponuditi i biti pandan obali i moru – rekao je uime organizatora Robert Bajs.

Zahvalio je Krapinsko-zagorskoj županiji i Općini Kumrovec, odnosno svima uključenima u projekt, koji su osigurali sve kako bi njihov dolazak bio omogućen u najboljem svjetlu.

Među organizatorima karavane je i Davor Ivanjko koji je istaknuo da za njih ima posebno značenje to što će napokon moći pokazati i ovaj dio Hrvatske.

-Htjeli smo pokazati da Hrvatska nije samo more, nisu samo škampi i lignje, nego da postoje i neke bolje stvari, kao što su sir i vrhnje. Nadamo se da ćete nam to u četvrtak pokazati i dokazati. Dovodimo 60-tak prekrasnih automobila vrijednosti preko 20 milijuna eura – rekao je Ivanjko.

Župan Željko Kolar iznimno je zadovoljan što će se ova, naglasio je, sjajna manifestacija zaustaviti i u Starom selu u Kumrovcu, kod rodne kuće Josipa Broza Tita.

-Organizatori tog spektakla omogućili su nam da predstavimo kontinentalni turizam naše županije gostima izuzetno visoke platežne moći i koji si mogu priuštiti ljetovanje na bilo kojoj destinaciji na svijetu. Ovdje nije u pitanju koliko nešto košta, nego da je autohtono, da se dobro prezentira i da proizvod ima neku dušu, a kulturni turizam koji imamo preko Muzeja hrvatskog zagorja koji je sastavni dio naše ponude je izuzetno bitan – istaknuo je Kolar.

Dodao je da će gostima svakako ukazati na činjenicu da je Krapinsko-zagorska županija jedina regija u Europi koja ima zaštićen čitav meni.

-Uz to, potrudit ćemo se ponuditi autohtona zagorska vina, nešto što ne mogu probati nigdje, nego samo kod nas i smatram da je upravo to put kako možemo u budućnosti na naše područje dovesti goste više platežne moći – rekao je župan Kolar dodajući kako je ova prilika koja se mora dobro iskoristiti te da vjeruje kako sve posjetitelje na Tijelovo u Kumrovcu očekuje pravo spektakl.

Zadovoljan zbog činjenice da će i Kumrovec biti dijelom svjetskog relija slavnih i bogatih je i načelnik Robert Šplajt.

-Mislim da će se ovaj lijepi spektakl koji nam dolazi s ultra bogatim vozilima u Kumrovec lijepo uklopiti u ovaj naš etno i bit će to na kraju etno-fletno. Siguran sam da će Općina Kumrovec, uz podršku Krapinsko-zagorske županije, biti dobar domaćin s etno muzejom na otvorenom. Vjerujem da će i ljudi koji će doći u naše Hrvatsko zagorje ponijeti kući lijepa sjećanja, ovdje se lijepo družiti, ali isto tako, promovirati naš kraj u svijetu, što nam je jako bitno – izjavio je Šplajt.

A organizatori napominju da će u luksuznoj karavani biti Porschea, Lamborginija, Ferrarija i ostalih „luksuzarija”. Primjerice, Ferrari dolazi sa svojim timom i s dva nova vozila predstavljena prije svega mjesec dana.

Svakako treba napomenuti da ovaj projekt ima i humanitarni karakter – svih osam godina njegova trajanja, na završnoj se večeri prikupljaju sredstva koja se uvijek kanaliziraju prema najmlađima – Zakladi Policijske solidarnosti i Klaićevoj bolnici.

a.kučić/sjever.hr
05.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.