Now Reading:
Varaždin: Hod za život, ali i kontra prosvjed Subota za slobodu! Bolje organizirati Hod protiv pedofilije u redovima svećenstva i na taj način zaštititi djecu žrtve svećenika pedofila?
Full Article 2 minutes read

Varaždin: Hod za život, ali i kontra prosvjed Subota za slobodu! Bolje organizirati Hod protiv pedofilije u redovima svećenstva i na taj način zaštititi djecu žrtve svećenika pedofila?

Danas su se ulicama Varaždina organizirala dva prosvjeda, Hod za život i kontra prosvjed Subota za slobodu u organizaciju varaždinske udruge V.U.K.

Prema riječima Jelene Buden, članice V.U.K.-a okupili su se kako bi podržali žene u njihovom pravu da same odlučuju o svojem tijelu, svojoj tjelesnoj autonomiji i da ne daju da se oduzmu prava koje su naše bake izborile još šezdesetih godina.

-Ne možemo zamisliti da unuke trenutno mogu imati manje prava nego naše bake u socijalističkoj Jugoslaviji – dodala je Buden.

Istaknula je kako smatra da većina osoba koje su u Hodu za život ‘ne mogu argumentirati potpuno svoj stav i da često koriste argumente koji su polovični i vade ih iz punog istraživanja.

-Smatram izuzetno egoističnim da osoba želi temeljiti zakone na svojim stavovima, na svojim vjerskim uvjerenjima i na taj način naložiti drugim ženama odluku koju bi one same najbolje donijele – zaključila je Buden.

Naime, organizatori Hoda za život kazali su kako žele poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života od njegova začeća do prirodne smrti.

Mi se pitamo, da li u 21. stoljeću pojedine skupine ljudi zaista žele i misle da imaju pravo zahtijevati da se odlučuje u ime druge osobe. Nismo li svi individue za sebe i donosimo odluke same za sebe i nosimo se s njihovim posljedicama?

Osobni stav autorice ovog teksta je da nitko ne zna što žena koja se odluči na pobačaj osjeća u tom trenutku, zbog čega se odlučila na takav korak i da bi trebalo svakoj ženi ostaviti odluku na takav čin, bez obzira iz kojega se razloga odluči.

Hod za život po mišljenju mnogih koji su protiv da se zakonski donesu odluke o zabrani pobačaja, je primitivizam i čista frustracija pojedinih ljudi. Osobnog sam stava da bi svi oni koji zagovaraju da žena nema prava odlučivati sama o svojim odlukama i pozivaju se na religiju i kršćanstvo, da bi trebali organizirati Hod protiv pedofilije u Crkvi i među svećenstvom, možda bi spasili više djece nego s ovim za što se zalažu!

marijana sopek/sjever.hr 03.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.