Now Reading:
Izabrani novi članovi vijeća mjesnih odbora u Lepoglavi! Gradonačelnik Škvarić pozvao sve izabrane kandidate na kvalitetnu suradnju
Full Article 1 minutes read

Izabrani novi članovi vijeća mjesnih odbora u Lepoglavi! Gradonačelnik Škvarić pozvao sve izabrane kandidate na kvalitetnu suradnju

izbori

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Lepoglave održani su u nedjelju 28. svibnja. Od 5935 upisanih birača, glasovalo je ukupno 1290 birača, odnosno 21,73 posto.

U ukupno 11 vijeća mjesnih odbora biralo se po sedam kandidata. Najveći odaziv bio je u Mjesnom odboru Kameničko Podgorje gdje je glasovalo 33,64 posto birača te u Mjesnom odboru Žarovnica gdje je glasovalo 33,50 posto birača. Najmanji odaziv birača, 15% bio je u mjesnim odborima Kamenica i Viletinec Vulišinec.

Najviše glasova ostvarile su kandidacijske liste HNS-a, ukupno 634 glasova. Liste HDZ-a ostvarile su ukupno 478 glasova dok su liste grupe birača ukupno ostvarile 128 glasova.

Mjesni odbori prva su razina neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima i predstavljaju najizravniju i najživotniju razinu političkog odlučivanja.

-Pozivam sve izabrane kandidate na suradnju i predlaganje konkretnih programa i prijedloga, a na dobrobit svih građana grada Lepoglave – poručio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić zahvalivši svim biračima koji su izašli na izbore.

sjever.hr
01.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.