Now Reading:
Centrom Varaždinskih Toplica prodefilirat će povorka Rimljana, očekuju vas i nimfe te jedinstvena trail utrka – donosimo program ovogodišnjeg Aquafesta
Full Article 1 minutes read

Centrom Varaždinskih Toplica prodefilirat će povorka Rimljana, očekuju vas i nimfe te jedinstvena trail utrka – donosimo program ovogodišnjeg Aquafesta

Bliži se ovogodišnji Aquafest, jedinstvena manifestacija koja posjetitelje Varaždinskih Toplica vodi u antičku povijest.

Program počinje u petak 5. međunarodnim skupom o zdravstvenom turizmu koji će se održati u 10 sati na arheološkom lokalitetu. Naime, Varaždinske Toplice sve se više razvijaju u pravcu zdravstvenog, odnosno termalnog turizma, pa je cilj ovog međunarodnog skupa predstavljanje novih informacija iz regije na ovu temu.

Osim ravnatelja bolnice Minerva, koji će predstaviti Novi spinalni centar, očekuje se dolazak predavača iz Španjolske, stručnjaka iz Slovenije te domaćih predstavnika koji će govoriti o Daruvarskim toplicama i Termama Tuhelj.

Predavačima će se na panelu pridružiti i predstavnici Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma kako bi u zajedničkom razgovoru pokušali pozicionirati Hrvatsku u parametrima zdravstvenog turizma, no i poslušati odlične primjere iz prakse iz Slovenije i Španjolske.

Tijekom tri dana održat će se sajmovi i radionice, posjetitelji i građani uživat će u plesu nimfi, povorci Rimljana, prikazima rimskih žrtava, natjecanju u kuhanju rimskog kotlića te jedinstvenoj trail utrci Putevima rimskih legionara.

Donosimo cijeli program ovogodišnjeg Aquafesta.

www.sjever.hr / FB Varaždinske Toplice – Naš grad
29.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.