Now Reading:
Općina Kumrovec pobratimila se s gradovima Bolyarovo i Berovo – Šplajt: Imamo jedni od drugih što za naučiti!
Full Article 3 minutes read

Općina Kumrovec pobratimila se s gradovima Bolyarovo i Berovo – Šplajt: Imamo jedni od drugih što za naučiti!

U prostorima Općine Kumrovec u petak je uz prigodan kulturni program održano svečano potpisivanje Memoranduma o bratimljenju Općine Kumrovec i Grada Berovo iz Sjeverne Makedonije te bugarskog Grada Bolyarovo.

Riječ je o lijepom prijateljstvu koje se među Općinom i Gradovima razvija već četiri godine, a potvrdio je to i sam načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

– Danas smo proširili svoju veliku obitelj pobratimljenih mjesta. Već smo pobratimljeni s francuskim Gradom Descartesom, Općinom Fažana te Bistricom ob Sotli. Sad širimo tu obitelj na Bugarsku na Grad Bolyarovo, a isto tako i na Sjevernu Makedoniju – rekao je prilikom svečanosti potpisivanja Memoranduma načelnik Šplajt dodavši kako su s gradovima sudjelovali u zajedničkom projektu Europska, mala povijesna mjesta te su tom prilikom postavili početne parametre kako bi trebao izgledati taj Memorandum o bratimljenju.

– Smatram da je ovo jako lijepa priča, ne samo za Kumrovec, već i za cijelu Krapinsko – zagorsku županiju, ali i za cijelu Europu. Lijepo je da se mjesta bratime te samim time razmjenjuju iskustva u kulturi, turizmu, poljoprivredi i svemu što nam je potrebno. Mislim da imamo što naučiti od njih, ali i oni od nas te ćemo vidjeti koliko si zajednički možemo pomoći kroz određene europske projekte, ali i isto tako da budemo u jednoj lijepoj europskoj zajednici velike obitelji – poručio je načelnik Šplajt.

Gradonačelnik bugarskog Grada Bolyarovo, Hristo Hristov naglasio je kako je prvi puta u Kumrovcu te izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog Memoranduma o prijateljstvu koji se, prema njegovim riječima, odnosi se na suradnju između triju država na područjima sporta, ekonomije, projekata, kulture i turizma. Poručio je i kako Kumrovec ima mnogo potencijala za razvoj turizma.

Na gostoprimstvu kao i na mogućnosti za uspostavu novog prijateljstva zahvalio je pak načelniku Šplajtu, gradonačelnik Grada Berovo Zvonko Pekevski. Također je izrazio zadovoljstvo bratimljenjem naglasivši kako je ovo povijesni trenutak za njihov Grad te da vjeruje kako će ovo prijateljstvo rezultirati uspješnom suradnjom na mnogim područjima.

Svečanom potpisivanju Memoranduma o bratimljenju prisustvovala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je naglasila kako je Kumrovec Općina velikog i otvorenog srca čemu svjedoči i veliki broj prijatelja koje ima.

– Čestitam načelniku i njegovom timu na promišljanju u smjeru suradnje i prijateljstva jer bratimljenje s općinama i gradovima, što bližim, što daljim, pokazuje kako je Općina Kumrovec otvorena za različite ideje i pristupe, a upravo je bogatstvo u različitosti. Čestitam im na ovom sporazumu kojim su stekli još dva nova prijatelja. Naravno, prijatelji Općine Kumrovec prijatelji su i Krapinsko – zagorske županije i veselim se njihovim novim projektima i aktivnostima, a Krapinsko – zagorska županija je tu da podržava ovakve inicijative – zaključila je zamjenica Petek.

jm/www.sjever.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.