Now Reading:
Pernar se pojavio kao svjedok u Zambiji, na kraju i on ide u zatvor?
Full Article 1 minutes read

Pernar se pojavio kao svjedok u Zambiji, na kraju i on ide u zatvor?

Ovo je posljednje ročište na kojemu zambijsko tužiteljstvo može ispitivati svoje svjedoke, kako je na prošlom ročištu zaključila sutkinja Mary Mulanda.

Na sudu, Pernar je iznio svoj iskaz u kojem je naveo da je u siječnju ove godine saznao iz hrvatskih medija da su osmorica Hrvata uhićena u Zambiji. Taj događaj je potaknuo njegove sumnje u zakonitost posvojenja. Pernar je istaknuo da je jedan od optuženih rođen kao žena te je otkrio da je tu informaciju dobio nakon što je taj optuženi snimio dokumentarni film o svojoj tranziciji.

Pernar je dalje naveo da je spomenuti optuženi proglašen LGBT osobom godine, dok je tada bio poznat kao žena. Također, istaknuo je da je taj optuženi njegov susjed u Zagrebu. Ove informacije prenijela je zambijska novinarka za 24sata.

Navodno je Pernar u sudnici napravio i pravu dramu, a prema informacijama koje posjeduje 24sata, dere se i urla po sudnici.

Odvjetnici obrane podnijeli su zahtjev sudu da se Pernara odvede u zatvor zbog nepoštovanja prema sudu te se sada čeka odluka sutkinje.

Foto: arhiva
sjever.hr/24sata.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.