Now Reading:
Pernar se pojavio kao svjedok u Zambiji, na kraju i on ide u zatvor?
Full Article 1 minutes read

Pernar se pojavio kao svjedok u Zambiji, na kraju i on ide u zatvor?

Ovo je posljednje ročište na kojemu zambijsko tužiteljstvo može ispitivati svoje svjedoke, kako je na prošlom ročištu zaključila sutkinja Mary Mulanda.

Na sudu, Pernar je iznio svoj iskaz u kojem je naveo da je u siječnju ove godine saznao iz hrvatskih medija da su osmorica Hrvata uhićena u Zambiji. Taj događaj je potaknuo njegove sumnje u zakonitost posvojenja. Pernar je istaknuo da je jedan od optuženih rođen kao žena te je otkrio da je tu informaciju dobio nakon što je taj optuženi snimio dokumentarni film o svojoj tranziciji.

Pernar je dalje naveo da je spomenuti optuženi proglašen LGBT osobom godine, dok je tada bio poznat kao žena. Također, istaknuo je da je taj optuženi njegov susjed u Zagrebu. Ove informacije prenijela je zambijska novinarka za 24sata.

Navodno je Pernar u sudnici napravio i pravu dramu, a prema informacijama koje posjeduje 24sata, dere se i urla po sudnici.

Odvjetnici obrane podnijeli su zahtjev sudu da se Pernara odvede u zatvor zbog nepoštovanja prema sudu te se sada čeka odluka sutkinje.

Foto: arhiva
sjever.hr/24sata.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.