Now Reading:
NAPOKON IZA REŠETAKA! Konačno je uhićen silovatelj pasa iz Zagreba
Full Article 2 minutes read

NAPOKON IZA REŠETAKA! Konačno je uhićen silovatelj pasa iz Zagreba

Zagrepčanin Ivor Ivanišević (47), bjegunac s tjeralice zaposlen u Europskom parlamentu, konačno je uhićen! Lisice su mu stavljene prije nekoliko dana u Njemačkoj, a kako doznaje Jutarnji list, trenutno se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Belgiji.

Nakon dugogodišnjeg ignoriranja hrvatskog Europskog uhidbenog naloga, Ivanišević je napokon priveden četiri mjeseca prije zastare postupka i samo dva tjedna nakon nepravomoćne osude na godinu dana bezuvjetnog zatvora u ponovljenom postupku na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, i to u njegovoj odsutnosti.

Razlog za uhićenje su optužbe zagrebačkog tužiteljstva da je seksualno zlostavljao jednog od svoja dva psa te sudjelovao u zoofilskim aktivnostima putem interneta s istomišljenicima.

Nakon obavijesti belgijske policije hrvatskim vlastima o uhićenju, hrvatski sud treba hitno dostaviti prevedeni europski uhidbeni nalog belgijskim vlastima kako bi se mogao nastaviti postupak.

Jutarnji list podsjeća da je Ivanišević “pao” u srpnju 2015. godine tijekom akcije Ravnateljstva policije usmjerene protiv internetskih predatora koji su seksualno iskorištavali djecu. Policija je uspješno infiltrirana na forume na kojima se, putem TOR mreže, dijelila dječja pornografija te se razgovaralo o iskustvima i načinima zlostavljanja djece.

Optužnica protiv Ivaniševića tvrdi da je od 2009. do rujna 2015. godine, na različitim adresama diljem Hrvatske, seksualno zlostavljao svoju kujicu, nanoseći joj fizičku i psihičku bol. Zlostavljanje je uključivalo uskraćivanje hrane i vode, kao i nanosanje ozljeda koje su imale trajne posljedice na njezinu fizičku i mentalnu dobrobit, kako bi pristala na fizičko maltretiranje. Veterinarski vještaci su potvrdili da je ženka psa bila žrtva fizičkog i psihičkog zlostavljanja.

Više o cijelom slučaju pročitajte klikom na link.

Sjever.hr/jutarnji.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.