Now Reading:
Nakon 15 godina Čakovec napokon dobiva novi COO! Gradonačelnica Cividini i župan Posavec, u nazočnosti Plenkovića, potpisali Sporazum o financiranju
Full Article 2 minutes read

Nakon 15 godina Čakovec napokon dobiva novi COO! Gradonačelnica Cividini i župan Posavec, u nazočnosti Plenkovića, potpisali Sporazum o financiranju

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu danas je potpisan dugoočekivani Sporazum o izgradnji zgrade i sportske dvorane Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra Čakovec.

Nakon niza apela, molbi i radnih sastanaka, sve redom urodilo je plodom te su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec potpisali Sporazum s ministrom znanosti i obrazovanja Radovanom Fuchsom te ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem, u prisustvu predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Kako je, prema ranije postignutom dogovoru, nositelj investicije Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, sredstva za izgradnju nove škole i centra za korisnike te djelatnike COO-a predviđena su u proračunima i projekcijama proračuna Republike Hrvatske, Grada Čakovca i Međimurske županije.

Župan i gradonačelnica nisu krili zadovoljstvo ovim potpisivanjem i činjenicom da će 200-tinjak učenika, koliko trenutno pohađa školu, napokon dobiti uvjete primjerene obrazovanju u 21. stoljeću. Naime, škola djeluje u prostorima izgrađenim prije više od pola stoljeća, kapacitiranim za 60 učenika.

Uz predsjednika Vlade svečanosti su nazočili Tomislav Leko, zamjenik predstojnika Ureda predsjednika Vlade, Marko Milić, glasnogovornik Vlade, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Ljubomir Kolarek, zastupnici u Hrvatskom saboru Dražen Srpak i Boška Ban Vlahek, Petra Vadlja, pročelnica Službe za poslove župana Međimurske županije, Nives Kolarić-Strah, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport te Tamara Blagus, pročelnica Upravnog odjela za Skupštinu, opću upravu i pravne poslove.

Spomenimo kako je potpisivanje Sporazuma omogućilo pokretanje postupka Javne nabave i svih predradnji potrebnih za početak radova, a planirano otvaranje novog centra je 2025. godina.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.