Now Reading:
ODLAZAK JOŠ JEDNE GLAZBENE LEGENDE Umrla je Tina Turner
Full Article 2 minutes read

ODLAZAK JOŠ JEDNE GLAZBENE LEGENDE Umrla je Tina Turner

Tužna vijest za sve nas – pjevačica Tina Turner, kraljica kraljica rock ‘n‘ rolla, umrla je danas u miru, u 83. godini, rekao je njezin glasnogovornik. Otišla je zauvijek još jedna glazbena legenda!

Tina Turner, rođena kao Anna Mae Bullock u Tennesseeju 26.studenog 1939., bila je američka soul, R&B, dance, disco, pop, rock pjevačica, glumica, plesačica i kantautorica. Nosila je titulu ‘kraljice rock and rolla‘. Nagrađena je s osam Grammy nagrada, a časopis “Rolling Stone” stavio je Tinu na listu Besmrtnika – najvećih izvođača svih vremena, donosi Jutarnji lsit.

Tina je dobila i svoje mjesto u Rock and Roll Hall of Fame muzeju, Clevelandu. Dobitnica je Grammy Hall of Fame Award nagrade. Jedna je od najpopularnijih i najuspješnijih ženskih rock izvođačica svih vremena s prodanih gotovo 200.000.000 albuma, što kao samostalna izvođačica, što kao članica sastava bivšeg supruga Ikea, Ike & Tina Turner.
Ike i Tina snimili su velik broj hitova tijekom 60-ih; uključujući “A Fool in Love”, “It‘s Gonna Work Out Fine”, “I Idolize You” i “River Deep, Mountain High” (s producentom Philom Spectorom), “Come Together”, “Honky Tonk Woman” i “I Want to Take You Higher”, piše Jutarnji list.

Singl “Proud Mary” iz 1968. godine dosegnuo je četvrto mjesto Billboardove Hot 100 top ljestvice, za koji su 1972. godine osvojili Grammy za najbolji R&B duet ili sastav.

Zbogom, Tina, i hvala ti za sve! Živjet ćeš u sjećanju do kraja. Počivaj u miru.

screenshot/youtube
sjever.hr/jutarnji.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.