Now Reading:
Velik turistički potencijal Varaždinskih Toplica prepoznali i američki i kanadski turistički agenti koje su oduševile bogata kulturna baština i prirodne ljepote
Full Article 2 minutes read

Velik turistički potencijal Varaždinskih Toplica prepoznali i američki i kanadski turistički agenti koje su oduševile bogata kulturna baština i prirodne ljepote

Velikom turističkom potencijalu kojeg Varaždinske Toplice kriju ovih je dana stigla nova potvrda i to od američkih i kanadskih turističkih agenata koje su oduševile bogata kulturna baština i prirodne ljepote ovog kraja.

Naime, u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždinskih Toplica i u suradnji s organizacijom EHTTA te predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u New Yorku, protekli je tjedan u Varaždinskim Toplicama boravila skupina američkih i kanadskih turističkih agenata, specijaliziranih za tailor made putovanja.

Budući da su njihovi klijenti zainteresirani za putovanja koja obuhvaćaju vrhunsku welness i spa ponudu zaokruženu prirodnim ljepotama, vrhunskom gastronomijom i povijesnim zanimljivostima, prepoznali su upravo Grad Varaždinske Toplice kao mjesto na kojem se sve ovo i nudi. Uz agente, u Varaždinske je Toplice stigao i dopredsjednik EHTTA-e, Europske asocijacije povijesnih termalnih gradova Markos Danas, ujedno i predsjednik Asocijacije termalnih gradova Grčke.

Goste su oduševili Zavičajni muzej Varaždinske Toplice, kao i arheološki lokalitet gdje su posebno naglasili iznimnu očuvanost artefakata i termi u kojima su se u nekim davnim vremenima liječili rimski vojnici te rimska gospoda.

Osim bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa, američki i kanadski turistički agenti upoznali su se i s gastronomijom ovog kraja, pa su tako u restoranu Bernarda kušali već poznatu Topličku kupališnu tortu, a zahvaljujući domaćinu, Turističkoj zajednici Varaždinskih Toplica, imali su priliku uživati u nekim od antičkih specijaliteta koje je pripremio restoran Dijana i to na samom arheološkom lokalitetu.

Uz Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice, svoja im je vrata otvorio i novoizgrađeni Spinalni centar u kojem su razgledali najnovija tehnološka medicinska dostignuća. Nakon što su se upoznali sa svim posebnostima Varaždinskih Toplica, američki i kanadski turistički agenti posjetili su i Varaždin, nekadašnju hrvatsku prijestolnicu.

Poseban doživljaj bio je dodir s termalnom vodom uz welness i spa iskustvo u novom hotelu Bernarda i Minervi, a cijeli su boravak zaokružili uz gastro oblizeke u Villi Toplissa gdje su se zaljubili u domaće likere i njoke od buče.

Budući da su ih toplički i varaždinski kraj doista oduševili, gosti iz Kanade i Amerike sasvim sigurno vraćaju se ponovno.

www.sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.