Now Reading:
Velik turistički potencijal Varaždinskih Toplica prepoznali i američki i kanadski turistički agenti koje su oduševile bogata kulturna baština i prirodne ljepote
Full Article 2 minutes read

Velik turistički potencijal Varaždinskih Toplica prepoznali i američki i kanadski turistički agenti koje su oduševile bogata kulturna baština i prirodne ljepote

Velikom turističkom potencijalu kojeg Varaždinske Toplice kriju ovih je dana stigla nova potvrda i to od američkih i kanadskih turističkih agenata koje su oduševile bogata kulturna baština i prirodne ljepote ovog kraja.

Naime, u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždinskih Toplica i u suradnji s organizacijom EHTTA te predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u New Yorku, protekli je tjedan u Varaždinskim Toplicama boravila skupina američkih i kanadskih turističkih agenata, specijaliziranih za tailor made putovanja.

Budući da su njihovi klijenti zainteresirani za putovanja koja obuhvaćaju vrhunsku welness i spa ponudu zaokruženu prirodnim ljepotama, vrhunskom gastronomijom i povijesnim zanimljivostima, prepoznali su upravo Grad Varaždinske Toplice kao mjesto na kojem se sve ovo i nudi. Uz agente, u Varaždinske je Toplice stigao i dopredsjednik EHTTA-e, Europske asocijacije povijesnih termalnih gradova Markos Danas, ujedno i predsjednik Asocijacije termalnih gradova Grčke.

Goste su oduševili Zavičajni muzej Varaždinske Toplice, kao i arheološki lokalitet gdje su posebno naglasili iznimnu očuvanost artefakata i termi u kojima su se u nekim davnim vremenima liječili rimski vojnici te rimska gospoda.

Osim bogatog povijesnog i kulturnog nasljeđa, američki i kanadski turistički agenti upoznali su se i s gastronomijom ovog kraja, pa su tako u restoranu Bernarda kušali već poznatu Topličku kupališnu tortu, a zahvaljujući domaćinu, Turističkoj zajednici Varaždinskih Toplica, imali su priliku uživati u nekim od antičkih specijaliteta koje je pripremio restoran Dijana i to na samom arheološkom lokalitetu.

Uz Specijalnu bolnicu Varaždinske Toplice, svoja im je vrata otvorio i novoizgrađeni Spinalni centar u kojem su razgledali najnovija tehnološka medicinska dostignuća. Nakon što su se upoznali sa svim posebnostima Varaždinskih Toplica, američki i kanadski turistički agenti posjetili su i Varaždin, nekadašnju hrvatsku prijestolnicu.

Poseban doživljaj bio je dodir s termalnom vodom uz welness i spa iskustvo u novom hotelu Bernarda i Minervi, a cijeli su boravak zaokružili uz gastro oblizeke u Villi Toplissa gdje su se zaljubili u domaće likere i njoke od buče.

Budući da su ih toplički i varaždinski kraj doista oduševili, gosti iz Kanade i Amerike sasvim sigurno vraćaju se ponovno.

www.sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.