Now Reading:
“Malim promjenama do veće sigurnosti”! Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije u projekt uključio mlade
Full Article 2 minutes read

“Malim promjenama do veće sigurnosti”! Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije u projekt uključio mlade

U okviru djelovanja Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije posebna pozornost posvećuje se preventivnim aktivnostima, osobito onima namijenjenima djeci i mladima.

U aktualnom projektu nazvanom „Četiri ubojice u prometu“, provedenom u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, sudjelovali su učenici Graditeljske škole Čakovec u kojoj je danas održana sjednica Savjeta te predstavljen projekt.

S obzirom da se najviše prometnih nesreća događa zbog nepropisne brzine kretanja vozila, utjecaja alkohola na vozače, korištenja mobitela tijekom vožnje te nekorištenja sigurnosnog pojasa, projekt obuhvaća upravo te četiri teme.

Uime Međimurske županije sudionicima projekta na predanosti je zahvalio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, naglasivši da se najvrjednije životne navike stječu upravo u ranoj dobi i zato je sinergija obrazovnih ustanova, Savjeta za sigurnost prometa Međimurske županije i policije neizmjerno važna i u osvješćivanju i edukacijii mladih o sigurnosti u prometu.

Sjednici Savjeta, koju je vodila predsjednica Alenka Hošnjak, prisustvovao je i načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, a gostima je dobrodošlicu poželio ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

-Cilj aktivnosti je smanjiti glavne uzročnike prometnih nesreća u kojima ljudi pogibaju, bivaju ozlijeđeni ili nastaju velike materijalne štete, te probuditi svijest o najčešćim uzročnicima prometnih nesreća te njihovim posljedicama. Osim mlađe populacije, poglavito one koja tek kreće aktivno u promet u svojstvu vozača osobnih automobila, cilj je skrenuti pozornost svim sudionicima u prometu da se i malim promjenama u ponašanju može pridonijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu te spriječiti najteža stradavanja – ističu u Policijskoj upravi međimurskoj.

Nagrađeno je 36 učenica i učenika, dok je sedmoro primilo pohvalnicu Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za video i vizual.

Poklone su učenicima osigurali Međimurska županija, Policijska uprava međimurska te Autoklub Čakovec uz potporu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Radovi učenika nastali u okviru ovog projekta emitirat će se na videozidovima, odnosno u tiskanim oblicima distribuirati na javno dostupnim mjestima diljem Međimurske županije, od srednjih škola te autobusnih stajališta, do mjesta za oglašavanje u gradovima i općinama, prostorima policije, Autokluba Čakovec te stanica za tehničke preglede vozila.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.