Now Reading:
Brojni roditelji prosvjedovali u Novom Marofu! Osjećaju se izdano, a ravnatelj poručuje: “Sve radimo u interesu djece”
Full Article 3 minutes read

Brojni roditelji prosvjedovali u Novom Marofu! Osjećaju se izdano, a ravnatelj poručuje: “Sve radimo u interesu djece”

Zbog uvođenja eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave, roditelji osnovnoškolaca izašli su na ulice, a prosvjed su održali ispred Stare škole, dok se prosvjedna šetnja proširila po ulicama grada.

Nikolina Rutić Mazor čije dijete pohađa Osnovnu školu Novi Marof ističe kako se roditelji još uvijek nadaju da će ravnatelj povući odluku.

-Prikupljali smo potpise za peticiju koja je pokazala da je većina roditelja protiv eksperimentalnog programa. Smatramo da nas se pojedinačno trebalo pitati jesmo li za to ili nismo, a to i piše u Zakonu o odgoju i obrazovanju. Ironično je da traže suglasnost za izlete, nekakve izborne predmete, a za ovo nisu tražili suglasnost – poručila je Rutić Mazor i dodala:

-Još uvijek očekujemo da će ravnatelj povući odluku, da će se Školski odbor ponovo naći i odlučiti onako kako je moralno ispravno da odluči.

Roditelji učenika ističu da se osjećaju prevarenima jer su iz medija saznali da se njihova škola ipak prijavila za eksperimentalni program i to, tvrde, nakon što im je ravnatelj Osnovne škole Novi Marof Anđelko Bošnjak rekao da se škola neće prijaviti.

Nezadovoljan je dio roditelja, to je jako bitna činjenica. Ovdje je stvar dezinformacija i nejasnoća. Razredna nastava završava u 13:30, a predmetna u 14:20 sati. Nakon toga ostaju samo oni učenici koji to hoće, uz suglasnost roditelja, na raznim aktivnostima koje će biti organizirane – rekao je Bošnjak.

Istaknuo je ravnatelj Bošnjak kako na stranicama škole piše raspored te da ona djeca koja neće nakon obveznog dijela biti u školi, ne moraju.

-Ako roditelji rade do 17 sati i žele da im djeca budu do onda u školi, mi smo dužni djeci organizirati izvannastavne i izvanškolske aktivnosti. Iz svih područnih škola imat ćemo organiziran prijevoz učenika, sve o trošku države – poručio je Bošnjak i za kraj dodao:

-Ne znam što je tu loše. Roditeljima poručujem da nastavimo i dalje dobru suradnju, mi ćemo opremiti našu školu još bolje i sve radimo u interesu djece, kao i uvijek.

Dražen Bukovčan, predstavnik roditelja u Školskom odboru Osnovne škole Novi Marof ističe kako je on glasao onako kako su roditelji izglasali, a to je protiv cjelodnevne nastave.

-Transparentno sam glasao onako kako su roditelji željeli. U Školskom odboru ja sam digao ruku protiv cjelodnevne nastave, to je zabilježeno i u zapisniku – jasno je poručio Bukovčan.

md/sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.