Now Reading:
Zbog cjelodnevne nastave, roditelji novomarofskih osnovnoškolaca izlaze na ulice: Glasali smo!
Full Article 2 minutes read

Zbog cjelodnevne nastave, roditelji novomarofskih osnovnoškolaca izlaze na ulice: Glasali smo!

Roditelji osnovnoškolaca iz Novog Marofa zbog uvođenja cjelodnevne nastave izlaze na ulice, a prosvjed će se, najavili su, održati u utorak u dvorištu Stare škola u Novom Marofu i to u 17 sati.

-Prosvjed organiziraju roditelji koji traže da OŠ Novi Marof povuče prijavu matične škole i područnih škola (PŠ Remetinec, PŠ Ključ, PŠ Mađarevo i PŠ Podevčevo) iz Eksperimentalnog programa – kazali su predstavnici roditelja za Danas.hr.

Na prosvjed su pozvani svi roditelji i djeca navedenih škola, svi zaposlenici škola te ostali građani koji ih žele podržati.

Roditelji učenika ističu da se osjećaju prevarenima jer su iz medija saznali da se njihova škola ipak prijavila za eksperimentalni program i to, tvrde, nakon što im je ravnatelj škole Anđelko Bošnjak rekao je da se škola neće prijaviti.

Kako navode, dvaput su na Vijeću roditelja većinom glasova izglasali da se ne slažu s prijavom za Eksperimentalni program, no unatoč protivljenju odluka o prijavi upućena je Školskom odboru na prihvaćanje te se Škola zadnjeg dana natječaja prijavila za Eksperimentalni program, govore.

-Smatramo da je u procesu donošenja odluke, mišljenje i stav te izjašnjavanje predstavnika roditelja na Vijeću roditelja trebalo biti ključno u donošenju takve odluke. Nezadovoljstvo roditelja iskazano je i potpisivanjem peticije protiv uvođenja Eksperimentalnog programa, u kojem je u kratkom roku skupljeno 60 posto potpisa (jedan učenik – jedan potpis) – poručuju roditelji, a prenosi Danas.hr.

sjever.hr/danas.hr
22.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.