Now Reading:
Istražitelj o padu zrakoplova Cirrus 20: „Nažalost, stradalima se više ne može pomoći”
Full Article 2 minutes read

Istražitelj o padu zrakoplova Cirrus 20: „Nažalost, stradalima se više ne može pomoći”

Još jedna teška nesreća dogodila se u subotu, a prema još uvijek neslužbenim informacijama, u padu zrakoplova Cirrus 20 najvjerojatnije nema preživjelih.

Naime, u subotu u 12,30 sati Hrvatska kontrola zračne plovidbe uočila je da je s radara nestao zrakoplov koji je letio iz Maribora prema Puli, te je odmah o njegovom nestanku obavješten Operativni centar civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite i organizirana je potraga u koju je bilo uključeno 120 osoba na terenu, a prostor Kapele se pretraživao i helikopterom MORH-a, prenosi portal 24 sata.

Policijski očevid i očevid Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu obavit će se u nedjelju, na mjestu pada zrakoplova ‘Cirrus 20’ na Kapeli, potvrdio je Hini glavni zrakoplovni istražitelj Danko Petrin.

On trvdi da je za samu provedbu očevida puno bolje da se obavi za danjeg svjetla, te je dodao da se “nažalost, stradalima više ionako ne može pomoći”. Petrin kaže da se u svom radu nisu sretali s tako drastičnom nesrećom ‘Cirrusa 20’, ali da taj tip zrakoplova spada u kategoriju Cessna, odnosno kategoriju zrakoplova do četiri osobe, a takvih nesreća ima dosta, prenose 24 sata.

Spašavatelji su na tlu pronašli su ostatke zrakoplova i to jučer nešto iza 19.15 sati na šumovitom predjeli Mali Makovnik na planini Kapela u Ličko- senjskoj županiji. Za sada nema službene potvrde koliko je osoba bilo u zrakoplovu, te jesu li svi poginuli, ali Hina neslužbeno saznaje od vatrogasaca iz potrage da je navodno u zrakoplovu bilo troje Nizozemaca, te da su i registracije zrakoplova nizozemske.

sjever.hr/24sata.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.