Now Reading:
Povijest zagorskog nogometa: Više od 100 godina u 4 poglavlja i na 680 stranica!
Full Article 2 minutes read

Povijest zagorskog nogometa: Više od 100 godina u 4 poglavlja i na 680 stranica!

U restoranu Stara Škola održana je promocija monografije Povijest zagorskog nogometa, autora Branka Piljeka.

Povijest zagorskog nogometa je peta i najopsežnija monografija Branka Piljeka, napisana na 680 stranica. Podijeljena je u četiri poglavlja. Prvo poglavlje obrađuje uspješne zagorske nogometaše, drugo povijest Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije, u trećem poglavlju su obrađena 32 aktivna zagorska nogometna kluba, a u četvrtom zagorski nogometni klubovi koji više ne postoje.

Troškove izdavanja pokrila je Krapinsko-zagorska županija, zbog čega je autor Branko Piljek na svečanoj promociji i zahvalio županu Željku Kolaru.

-Radostan sam što imamo monografiju zagorskog nogometa. Nismo još ni svjesni koliko je to veliki dobitak za sport, nogomet ne samo u našoj županiji, već u cijeloj Hrvatskoj. Kad sam dolazio ovdje i vidio sve ove fantastične zagorske nogometaše postavio sam si pitanje u kakvom bi problemu bio trener koji bi trebao složiti najbolju jedanaestoricu. To bi bilo teško i treneru svih trenera, nažalost pokojnom Ćiri Blaževiću. Nogomet u nama stvara emocije za koje čovjek ne zna da postoje u njemu. Zahvaljujući upornosti Branka Piljeka pred nama je ova prekrasna monografija – kazao je župan Kolar te naglasio kako će Županija i dalje podržavati sve takve projekte koji su vezani za to da se ovjekovječi povijest zagorskog nogometa i zagorskog sporta.

-Kada je knjiga bila završena, došli smo u poziciju da je preobilna. Znači ona je trebala imati preko 1000 stranica, što je bilo nemoguće uvesti, tako da smo ju saželi da se može lijepo uvesti i da je kvalitetna– kazao je nakon predstavljanja autor monografije Branko Piljek koji je 15-ak godina sakupljao materijal za knjigu, dok je sa svakodnevnim intenzivnim radom krenuo prije tri godine.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.