Now Reading:
Povijest zagorskog nogometa: Više od 100 godina u 4 poglavlja i na 680 stranica!
Full Article 2 minutes read

Povijest zagorskog nogometa: Više od 100 godina u 4 poglavlja i na 680 stranica!

U restoranu Stara Škola održana je promocija monografije Povijest zagorskog nogometa, autora Branka Piljeka.

Povijest zagorskog nogometa je peta i najopsežnija monografija Branka Piljeka, napisana na 680 stranica. Podijeljena je u četiri poglavlja. Prvo poglavlje obrađuje uspješne zagorske nogometaše, drugo povijest Nogometnog saveza Krapinsko-zagorske županije, u trećem poglavlju su obrađena 32 aktivna zagorska nogometna kluba, a u četvrtom zagorski nogometni klubovi koji više ne postoje.

Troškove izdavanja pokrila je Krapinsko-zagorska županija, zbog čega je autor Branko Piljek na svečanoj promociji i zahvalio županu Željku Kolaru.

-Radostan sam što imamo monografiju zagorskog nogometa. Nismo još ni svjesni koliko je to veliki dobitak za sport, nogomet ne samo u našoj županiji, već u cijeloj Hrvatskoj. Kad sam dolazio ovdje i vidio sve ove fantastične zagorske nogometaše postavio sam si pitanje u kakvom bi problemu bio trener koji bi trebao složiti najbolju jedanaestoricu. To bi bilo teško i treneru svih trenera, nažalost pokojnom Ćiri Blaževiću. Nogomet u nama stvara emocije za koje čovjek ne zna da postoje u njemu. Zahvaljujući upornosti Branka Piljeka pred nama je ova prekrasna monografija – kazao je župan Kolar te naglasio kako će Županija i dalje podržavati sve takve projekte koji su vezani za to da se ovjekovječi povijest zagorskog nogometa i zagorskog sporta.

-Kada je knjiga bila završena, došli smo u poziciju da je preobilna. Znači ona je trebala imati preko 1000 stranica, što je bilo nemoguće uvesti, tako da smo ju saželi da se može lijepo uvesti i da je kvalitetna– kazao je nakon predstavljanja autor monografije Branko Piljek koji je 15-ak godina sakupljao materijal za knjigu, dok je sa svakodnevnim intenzivnim radom krenuo prije tri godine.

foto: kzz.hr
sjever.hr/kzz.hr
21.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.