Now Reading:
Zahvaljujući europskom projektu “Moje malo kino” 4 tisuće međimurskih vrtićaraca i školaraca uživalo u filmskim projekcijama
Full Article 2 minutes read

Zahvaljujući europskom projektu “Moje malo kino” 4 tisuće međimurskih vrtićaraca i školaraca uživalo u filmskim projekcijama

Tijekom cijele školske godine djeci i mladima iz međimurskih škola u Centru za kulturu Čakovec omogućen je uvid u drugačije filmove, europsku produkciju, a kroz izabrane naslove djeca su učila o filmskoj pismenosti, ali i naučiti promišljati o filmovima.

Sve to odvijalo se u okviru europskog projekta CZK-a te pučkih otvorenih učilišta iz Samobora i Novske “Back to the local cinema”, koji se na nacionalnoj razini provodi pod nazivom “Moje malo kino”. Ujedno je to jedini projekt iz Hrvatske koji je u okviru 2. izdanja “Collaborate to innovate” poziva dobio podršku Europske unije.

Ovog tjedna projekt u Čakovcu privodi se kraju pa je učenike i učitelje iz pet osnovnih škola s područja Grada Čakovca i Međimurske županije pozdravila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, uz koordinatoricu na projektu i ravnateljicu CZK-a Helgu Lajtman. Obje su istakle zadovoljstvo ovim projektom u Čakovcu, velikim interesom vrtića, škola i učenika. Naime više od 4 tisuće djece i mladih učilo o filmskoj pismenosti te uživalo u europskim filmskim projekcijama.

Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta vrijednog više od 75 tisuća eura je i edukacija djece vrtićke te osnovnoškolske dobi o načinima pomoću kojih se unutar filmova postižu željeni učinci te kako filmska umjetnost može biti odličan alat u upoznavanju drugačijih kultura i običaja, sve uz podršku stručnjaka o filmskoj umjetnosti i povoljnije cijene karata.

Cilj je ostvaren, a i ne samo to, projektu u Čakovcu pridružili su se osim međimurskih, ujedno i učenici Varaždinske županije. Stoga je najavljeno kako će se s projektom nastaviti i u novoj školskoj godini.

www.sjever.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.