Now Reading:
Održana sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice – Milički: Postigli smo rekordan proračun i idemo u pozitivnom smjer!
Full Article 2 minutes read

Održana sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice – Milički: Postigli smo rekordan proračun i idemo u pozitivnom smjer!

Održana je 16. sjednica Općinskog vijeća Marije Bistrice na kojoj je prihvaćen Izvještaj o izvršenju Proračuna za 2022. godinu sa svim pripadajućim programima.

U općem djela proračuna vidljivo je da su u izvještajnom razdoblju ostvareni prihodi i primici s uključenim vlastitim i namjenskim prihodima proračunskih korisnika u ukupnom iznosu 30.830.198 kuna, a realizirani su rashodi i izdaci u iznosu od 27.622.206 kuna te je ostvarena razlika u iznosu 3.207.991 kuna (prihodi su u 2022. bili veći u odnosu na rashode). U usporedbi sa prethodnom godinom za isto razdoblje kada su ukupni prihodi iznosili 27.970.760 kuna, ukupni prihodi proračuna u izvještajnom razdoblju zabilježili su međugodišnji rast od 10,22 posto.

– Uspjeli smo postići rekordan proračun i uistinu smo zadovoljni i onime što smo napravili u infrastrukturi i u našim kapitalnim projektima, a i sa stanjem u proračunu. Kada sve zajedno zbrojimo, na kraju godine razlika je u plusu bila oko 3,2 milijuna kuna. Usprkos svim krizama i poteškoćama u posljednje tri godine, mogu reći da je poslovanje naše općine stabilno i da ide u pozitivnom smjeru – rekao je načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

Također na dnevnom redu je bila i II. izmjena i dopuna Plana Proračuna Općine Marija Bistrica za 2023. godinu, uz Obrazloženje i II. izmjenu Programa održavanja komunalne infrastrukture u 2023. godini. Ovom izmjenom povećali su se prihodi i primici u iznosu od 145.000 eura i sada iznose 4.999.072 eura. Razlog povećanja je povećanje u stavci Ostale pomoći EU, koja je povećana za spomenutih 145.000 eura, pa sada iznosi 906.282 eura. Povećanje je predviđeno za sanaciju četiri kolnika na dijelu Nerazvrstane ceste Vrh i Gornji Gabudi u naselju Laz Bistrički.

Prihvaćena je i Odluka o Natječaju općine za dodjelu nagrada i priznanja, a dodjela je tradicionalno na Svečanoj sjednici Vijeća Općine, koja je ove godine na rasporedu 14. srpnja, dan nakon Dana Općine.

www.sjever.hr
19.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.