Now Reading:
Konstituirano Vijeće romske nacionalne manjine Varaždinske županije, Eduard Oršoš ponovno predsjednik
Full Article 2 minutes read

Konstituirano Vijeće romske nacionalne manjine Varaždinske županije, Eduard Oršoš ponovno predsjednik

Nakon izbora za predstavnika nacionalne manjine i za članove vijeća nacionalne manjine u Varaždinskoj županiji održanih u nedjelju, 7. svibnja 2023. godine, danas je u Županijskoj palači održana konstituirajuća sjednica Vijeća romske nacionalne manjine Varaždinske županije.

Sjednicu Vijeća otvorila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić koja je čestitala svim članovima na izboru te je naglasila važnost stvaranju uvjeta za unaprjeđenje, a tu se prvenstveno misli na prava i uvjeta rada i života za nacionalne manjine.

-Varaždinska županija provodi niz programa radi poboljšanja uvjeta života romske nacionalne manjine, a u suradnji s Vijećem i dalje ćemo brinuti o svakom pripadniku romske zajednice jer nam je cilj svim žiteljima Varaždinske županije omogućiti kvalitetan život – rekla je pročelnica Božić koja je čestitke i pozdrave uputila i u ime župana Anđelka Stričaka.

Nakon provedenog tajnog glasovanja, većinom glasova od ukupnog broja članova za predsjednika Vijeća izabran je Eduard Oršoš.

-Zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju, a na nama je da u sljedeće četiri godine učinimo sve kako bi svaki pripadnik naše zajednice imao kvalitetan i dostojanstven život. Zahvaljujem Varaždinskoj županiji na suradnji i siguran sam da ćemo zajedno postići sve zadane ciljeve – istaknuo je Eduard Oršoš.

Za zamjenika predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Varaždinske županije izabran je Zdenko Oršoš.

Konstituirajuću sjednicu svojim su dolaskom uveličali i Milan Mirčetić, predstavnik srpske nacionalne manjine Varaždinske županije, Ruža Jelovac, predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Varaždina te Salko Ikanović, predstavnik bošnjačke nacionalne manjine Varaždinske županije.

Vijeće romske nacionalne manjine ima 25 članova, a to su: Eduard Oršoš, Zdenko Oršuš, Dušan Ignac, Andreja Oršoš, Ivica Bogdan, Nedeljko Horvat, Ljubica Oršoš, Kristina Ignac, Damir Oršoš (Rođ. 01.09.1996.) ,Tanja Horvat, Jasmina Oršoš, Dušan Oršoš, Dalibor Oršoš, Boris Oršoš, Josip Oršoš, Damir Oršoš (Rođ. 05.07.1988), Jasmin Oršoš, Kristijan Oršuš, Dušan Oršuš, Kevin Oršoš, Ljiljana Ignac, Silvio Oršoš, Danijel Ignac, Sanja Maletič I Zlatko Ignac.

sjever.hr
17.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.