Now Reading:
Zbog nedavnog incidenta, Osnovna škola Mursko Središće dobiva zaštitarsku službu?
Full Article 2 minutes read

Zbog nedavnog incidenta, Osnovna škola Mursko Središće dobiva zaštitarsku službu?

U Murskom Središću održan je izvanredni sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada povodom nedavnog događaja u Osnovnoj školi Mursko Središće s ciljem da se rasvijetli situacija koja je uznemirila roditelje i učenike.

Sastanku su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, ravnatelj Osnovne škole Mursko Središće Elvis Šarić, pedagoginja u Osnovnoj školi Marija Zadravec Kvakan, pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo i ljudska prava Maja Odrčić Mikulić, predstojnica Hrvatskog zavoda za socijalni rad – područnog ureda Čakovec Alenka Bilić, načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec, roditelji te predstavnici školskog, učiteljskog i roditeljskog vijeća.

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak smatra da stanje sigurnosti u Osnovnoj školi Mursko Središće nije zadovoljavajuće te da Vijeće za prevenciju treba donijeti uvjete kojima će se smanjiti osjećaj straha kod roditelja te povećati osjećaj sigurnosti učenika u školi. Gradonačelnik Srpak predložio je županu Posavcu da se angažira zaštitarska služba za školu.

Župan Posavec naglašava da Županiju – kao osnivača – ravnatelj, policija ili Centar za socijalni rad u svakom trenutku trebaju obavijestiti o izvanrednim događajima u obrazovnoj ustanovi.

Zajednički trebamo naći rješenje za trenutnu situaciju, te unijeti mir i sigurnost među učenike i roditelje – poručio je župan te dodao da je krajnje ozbiljno pristupio rasvjetljavanju nedavnog događaja koji je unio nemir u školu.

Stoga će Međimurska županija, nakon dodatnih analiza i konzultacija, odlučiti o daljnjim mjerama i koracima, te u suradnji sa svim dionicima u zajednici – od prosvjetnih djelatnika i Grada do policije – odgovoriti i na ovaj izazov.

www.sjever.hr / medjimurska-zupanija.hr
16.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.