Now Reading:
HOROR NA AUTOCESTI Muškarci u crnom Mercedesu djeci nudili novac kako bi ih strpali u automobil
Full Article 3 minutes read

HOROR NA AUTOCESTI Muškarci u crnom Mercedesu djeci nudili novac kako bi ih strpali u automobil

Tri razreda učenika četvrtih razreda Osnovne škole “Petar Kanavelić” iz Korčule u petak su se autobusima vraćala s terenske nastave iz Gorskog kotara, a tijekom zaustavljanja na autocestovnom odmorištu “Zir” u Lici, gdje se nalazi i restoran “Macola”, dvije starije muške osobe nudile su djeci novac kako bi ih krcali u automobil, piše Slobodna Dalmacija.

Roditelji su u šoku, učenici uznemireni, jer ono što se inače događa u filmovima, dogodilo se njihovoj djeci. Kako su ispričali, jedan od dvojice muškaraca imao je crnu kapuljaču duboko navučenu na lice, a obojica su pokušavali dječake i djevojčice namamiti u crni automobil marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka.

-Nudili su im novac, po 10 ili 20 eura, najprije su vabili dječake, govorili su im dođi, pokazat ću ti automobil, ali dječacima je to bilo sumnjivo pa su ih odbili. Onda su krenuli na djevojčice – priča roditelj jednog od korčulanskih školaraca za Slobodnu Dalmaciju.

Od jedne majke ovaj je medij doznao kako su njezinu kćer potezali za ruku uvjeravajući je da uzme novac i sjedne u vozilo, dok drugi roditelj kaže kako su njegovu djevojčicu uhvatili za rame ne bi li je na silu ugurali u automobil, ali im se srećom otrgnula.

-Jedan je dječak radnicu na odmorištu pitao tko su ti tipovi, a ona mu je navodno prišapnula, bilo bi vam najbolje da uđete u autobus i maknete se odavde. Po tome ispada da su te osobe ljudima poznate od prije, kako oni, tako i njihove kriminalne radnje – zaključuju uznemireni Korčulani.

Nitko od učenika nije pristao, a neki su odlično reagirali počevši vikati i dozivati učiteljice koje su odmah shvatile ozbiljnost situacije te nakon što su djecu smjestile u autobus i detaljno ih prebrojile, vozači su odmah krenuli. Jedna je pak učiteljica zapamtila registraciju vozila, dojavila ju ravnatelju škole koji je potom o događaju obavijestio Policijsku postaju Korčula.

Odmah po dolasku učenika u Korčulu, išli su u postaju dati izjave. No, jedan od roditelja istaknuo je kako policija slučaju pristupa preblago.

-Nije mi jasno zašto nisu odmah zatvorili autocestu? Imali su tablicu automobila kojeg smo bez problema pronašli na internetu. Taj automobil nije registriran već pet mjeseci, prijavljen je na tvrtku, prije je bio prijavljen na drugu, gotovo pa i ja mogu doći do počinitelja – ispričao je nezadovoljni Korčulanin.

www.sjever.hr / slobodnadalmacija.hr
13.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.