Now Reading:
U Prelogu otvorena Agro Arca, 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi
Full Article 3 minutes read

U Prelogu otvorena Agro Arca, 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi

Na sajamskom prostoru, postavljenom na prostoru Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog, otvoren je 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi Agro Arca. Treća je ovo godina kako je Grad Prelog domaćin ove sajamske manifestacije, u organizaciji Hrvatske zajednice inovatora.

Sajam je otvorio Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, a svima su se prisutnima obratili i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora. Svečanosti otvaranja nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik Županijske komore Čakovec Hrvatske gospodarske komore Mladen Križaić, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak, načelnici općina Goričan i Belica Emanuel Sinković i Zvonimir Taradi te dekan Međimurskog veleučilišta Igor Klopotan.

Agro Arca, 14. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji se održava u Gradu Prelogu od 12. do 14. svibnja 2023. godine, a organiziraju ga Hrvatska zajednica inovatora i Grad Prelog. Najpoznatija domaća izložba inovacija u poljoprivredi sa 14 godina dugom tradicijom održavanja u tri dana predstavit će inovacije iz poljoprivrede, prehrambene industrije, poljoprivredne mehanizacije te lokalne tvrtke i OPG-ove ali i radove inovatora iz Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Republike Sjeverne Makedonije, Poljske, lrana, Turske, Indonezije i ThailandaNa prostoru sajma Agro Arca 2023. bit će organizirano nekoliko tematskih skupova vezanih uz poljoprivredu i prehrambenu industriju kao i radionice za učenike osnovnih i srednjih škola.

Predviđeno je da se u okviru pojedinih tema promoviraju programi i projekti pokrovitelja, supokrovitelja, sponzora, partnera iz područja poduzetništva, obrtništva, zadrugarstva. Agro Arca 2023. bit će obogaćena i brojnim popratnim sadržajima. Sajam će završiti u nedjelju, 14. svibnja dodjelom nagrada i priznanja izlagačima Sajma.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Državni zavod za intelektualno vlasništva, suorganizatori Hrvatska zajednica tehničke kulture i Međunarodna federacija nacionalnih saveza inovatora IFIA, partneri HAMAG-BICRO (Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije), Obrtnička komora Međimurske županije i Međimurska županija, a sponzori Agro Arce HS Produkt i Printex.

Treću godinu zaredom Prelog je ponosni domaćin Agro Arce, međunarodnog sajma inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji. Poljoprivreda je jedna od grana preloškog gospodarstva, a Grad Prelog posebno se ponosi svojim gospodarstvom. To je grad bez prireza, ulaže upravo najviše u uvjete koji omogućuju ngospodarstvu bolji rad, kvalitetnije uvjete za radnike i u konačnici bolji život za cijeli Prelog.

-Ove vas godine pozdravljamo na najljepšem prostoru Sjeverozapadne Hrvatske, prostoru naše Sportsko rekreacijske zone Marina Prelog. Ovaj prostor dom je brojnih udruga i domaćin brojnih manifestacija. Istaknut ću Festival balona u mjesecu rujnu, Lov na labuđe pero u mjesecu srpnju, Dane dravske ribe u mjesecu lipnju, a posljednjih se godina okrećemo i sportovima na vodi. Dio ovog prostora uredili smo u sklopu projekta Aqua Adventures kojeg smo proveli s mađarskom općinom Kistolmács, a koji je bio vrijedan 1.547.535,83 eura. Na ovom prostoru čekaju nas nova ulaganja, kako bi ovaj prostor bio još atraktivniji i privlačniji. Zahvaljujem se Hrvatskoj zajednici inovatora na povjerenju i suradnji u ove tri godine. U Gradu Prelogu uvijek ćete imati partnere i prijatelje – istakao je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

sjever.hr/prelog.hr
12.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.