Now Reading:
Snažno nevrijeme pogodilo ivanečko područje – vodena bujica trgala cestu, nosila vozilo i asfalt, uništena i željeznica
Full Article 2 minutes read

Snažno nevrijeme pogodilo ivanečko područje – vodena bujica trgala cestu, nosila vozilo i asfalt, uništena i željeznica

Snažno nevrijeme pogodilo je područje grada Ivanca gdje se još i u ponedjeljak ispumpavala voda, donosi RTL Danas.

-Danas kad sam došla kući vidjela sam podrum, mislim vidite i sami koliko je tu vode. Čak i kod samog vodomjera je voda – rekla je za RTL Štefica Krog iz Ivanca.

Vatrogasci su imali 20-ak intervencija ispumpavanja vode iz stambenih objekata.

-Radilo se znači o 20-ak intervencija ispumpavanja iz stambenih objekata, najčešće iz podruma, zatim smo imali uklanjanje razno raznih prepreka s cesta, zakrčene prometnice, vodene klinove i sanaciju jednog klizišta – objasnio je za RTL zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Ivan Putarek.

Najveći problem su klizišta. Naime, puno ih se otvorilo tijekom snažnog nevremena, a ona predstavljaju opasnost za ljude.

-Zarušila se zemlja, klizište na cijelu ovu cestu. Oko šest metara duljine. Tu se puno klizišta otvorilo. Gornji dio Ivanuševca i donji. Imamo sad zapravo četiri klizišta – kazala je Anka Sever iz Ivanca.

Poplavljene su garaže i okućnice, makadamske ceste su uništene. Vodena bujica trgala je cestu, nosila asfalt, uništene su bankine, odvodni kanali, cijela oborinska odvodnja u naselju, pa čak i željeznica.

Na jednom mjestu, voda je digla u zrak čak i vozilo, pri čemu su se aktivirali zračni jastuci. Procjenjuje se da je u 45 minuta napadalo tri četvrtine mjesečnih oborina za svibanj.

S popravljanjem ceste već se krenulo, a uskoro treba sanirati i klizišta jer već s prvom sljedećom kišom predstavljaju opasnost za one koji žive u blizini, piše danas.hr.

Foto: screenshot danas.hr
www.sjever.hr / danas.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.