Now Reading:
Snažno nevrijeme pogodilo ivanečko područje – vodena bujica trgala cestu, nosila vozilo i asfalt, uništena i željeznica
Full Article 2 minutes read

Snažno nevrijeme pogodilo ivanečko područje – vodena bujica trgala cestu, nosila vozilo i asfalt, uništena i željeznica

Snažno nevrijeme pogodilo je područje grada Ivanca gdje se još i u ponedjeljak ispumpavala voda, donosi RTL Danas.

-Danas kad sam došla kući vidjela sam podrum, mislim vidite i sami koliko je tu vode. Čak i kod samog vodomjera je voda – rekla je za RTL Štefica Krog iz Ivanca.

Vatrogasci su imali 20-ak intervencija ispumpavanja vode iz stambenih objekata.

-Radilo se znači o 20-ak intervencija ispumpavanja iz stambenih objekata, najčešće iz podruma, zatim smo imali uklanjanje razno raznih prepreka s cesta, zakrčene prometnice, vodene klinove i sanaciju jednog klizišta – objasnio je za RTL zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Ivanca Ivan Putarek.

Najveći problem su klizišta. Naime, puno ih se otvorilo tijekom snažnog nevremena, a ona predstavljaju opasnost za ljude.

-Zarušila se zemlja, klizište na cijelu ovu cestu. Oko šest metara duljine. Tu se puno klizišta otvorilo. Gornji dio Ivanuševca i donji. Imamo sad zapravo četiri klizišta – kazala je Anka Sever iz Ivanca.

Poplavljene su garaže i okućnice, makadamske ceste su uništene. Vodena bujica trgala je cestu, nosila asfalt, uništene su bankine, odvodni kanali, cijela oborinska odvodnja u naselju, pa čak i željeznica.

Na jednom mjestu, voda je digla u zrak čak i vozilo, pri čemu su se aktivirali zračni jastuci. Procjenjuje se da je u 45 minuta napadalo tri četvrtine mjesečnih oborina za svibanj.

S popravljanjem ceste već se krenulo, a uskoro treba sanirati i klizišta jer već s prvom sljedećom kišom predstavljaju opasnost za one koji žive u blizini, piše danas.hr.

Foto: screenshot danas.hr
www.sjever.hr / danas.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.