Now Reading:
Za eksperimentalni program prijavile se ukupno 183 škole – Evo koje škole sa sjevera Hrvatske žele provoditi cjelodnevnu nastavu
Full Article 3 minutes read

Za eksperimentalni program prijavile se ukupno 183 škole – Evo koje škole sa sjevera Hrvatske žele provoditi cjelodnevnu nastavu

Cjelodnevnu školu, sljedeće četiri godine u eksperimentalnoj fazi želi provoditi ukupno 183 kako matičnih tako i područnih škola Hrvatske, piše Večernji list, a konačni je to rezultat prijava nakon provedena natječaja koje je objavilo Ministarstvo obrazovanja.

I dok su mnogi kritizirali kako se na natječaj nisu javile škole iz velikih gradova i sredina držeći to kao argument loše zainteresiranosti, mnoge škole u velikim gradovima, poput Zagreba i Splita nisu se niti mogle prijaviti za eksperimentalnu fazu provedbe cjelodnevne škole budući da nastavu uglavnom u velikim gradovima imaju organiziranu u dvije, a ne u jednoj smjeni, što je bio i uvjet natječaja na eksperimentalnu provedbu cjelodnevne škole.

Iz Zagrebačke županije u eksperimentalni program prijavila se Osnovna škola Gradec – Gradec koja ima 211 učenika u matičnoj školi. U projekt se žele priključiti i područni objekti te škole – Područna škola Cugovec, Područna škola Haganj, Područna škola Repinec, Područna škola Tučenik.

U Varaždinskoj županiji škola s najviše učenika koja se prijavila za eksperimentalnu provedbu je matična Osnovna škola Novi Marof koju pohađa 478 učenika. Uz nju u eksperiment žele ući i područni objekti Područna škola Ključ koju pohađa 40 učenika, Područna škola Madžarevo s 31 učenikom, Područna škola Podevčevo s 27 učenika, Područna škola Remetinec s 127 učenika. U toj županiji u eksperimentalnu fazu želi se uključiti i Osnovna škola Martijanec, Osnovna škola Bisag, Osnovna škola Svibovec koje su se također prijavile na natječaj.

Što se tiče Krapinsko – zagorske županije za eksperimentalnu fazu cjelodnevne nastave prijavilo se pet osnovnih škola i to Osnovna škola Mače te Područna škola Peršavec, ali i Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina s područnim školama Podgora i Škarićevo.

Interes za provođenje cjelodnevne nastave na području Koprivničko – križevačke županije iskazale su Osnovna škola Koprivnički Bregi s Područnom školom Glogovac te Osnovna škola Sidonije Rubido Erdody s područnim objektima Područna škola Hižanovec te Područna škola Kolarec. Prijava u Ministarstvo je također stigla i iz Osnovna škola Podolice – Koprivnica.

Iz Međimurske županije prijavu za eksperimentalni program cjelodnevne nastave ispunila je Osnovna škola Podturen s područnim školama Miklavec, Novakovec i Sivica.

Koje će škole biti odabrane i u kojima će se definitivno provoditi program cjelodnevne škole bit će poznato sljedeći tjedan poručili su iz Ministarstva obrazovanja, a prenosi Večernji list.

Foto: arhiva

www.sjever.hr/www.večernji.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.