Now Reading:
Za eksperimentalni program prijavile se ukupno 183 škole – Evo koje škole sa sjevera Hrvatske žele provoditi cjelodnevnu nastavu
Full Article 3 minutes read

Za eksperimentalni program prijavile se ukupno 183 škole – Evo koje škole sa sjevera Hrvatske žele provoditi cjelodnevnu nastavu

Cjelodnevnu školu, sljedeće četiri godine u eksperimentalnoj fazi želi provoditi ukupno 183 kako matičnih tako i područnih škola Hrvatske, piše Večernji list, a konačni je to rezultat prijava nakon provedena natječaja koje je objavilo Ministarstvo obrazovanja.

I dok su mnogi kritizirali kako se na natječaj nisu javile škole iz velikih gradova i sredina držeći to kao argument loše zainteresiranosti, mnoge škole u velikim gradovima, poput Zagreba i Splita nisu se niti mogle prijaviti za eksperimentalnu fazu provedbe cjelodnevne škole budući da nastavu uglavnom u velikim gradovima imaju organiziranu u dvije, a ne u jednoj smjeni, što je bio i uvjet natječaja na eksperimentalnu provedbu cjelodnevne škole.

Iz Zagrebačke županije u eksperimentalni program prijavila se Osnovna škola Gradec – Gradec koja ima 211 učenika u matičnoj školi. U projekt se žele priključiti i područni objekti te škole – Područna škola Cugovec, Područna škola Haganj, Područna škola Repinec, Područna škola Tučenik.

U Varaždinskoj županiji škola s najviše učenika koja se prijavila za eksperimentalnu provedbu je matična Osnovna škola Novi Marof koju pohađa 478 učenika. Uz nju u eksperiment žele ući i područni objekti Područna škola Ključ koju pohađa 40 učenika, Područna škola Madžarevo s 31 učenikom, Područna škola Podevčevo s 27 učenika, Područna škola Remetinec s 127 učenika. U toj županiji u eksperimentalnu fazu želi se uključiti i Osnovna škola Martijanec, Osnovna škola Bisag, Osnovna škola Svibovec koje su se također prijavile na natječaj.

Što se tiče Krapinsko – zagorske županije za eksperimentalnu fazu cjelodnevne nastave prijavilo se pet osnovnih škola i to Osnovna škola Mače te Područna škola Peršavec, ali i Osnovna škola Augusta Cesarca Krapina s područnim školama Podgora i Škarićevo.

Interes za provođenje cjelodnevne nastave na području Koprivničko – križevačke županije iskazale su Osnovna škola Koprivnički Bregi s Područnom školom Glogovac te Osnovna škola Sidonije Rubido Erdody s područnim objektima Područna škola Hižanovec te Područna škola Kolarec. Prijava u Ministarstvo je također stigla i iz Osnovna škola Podolice – Koprivnica.

Iz Međimurske županije prijavu za eksperimentalni program cjelodnevne nastave ispunila je Osnovna škola Podturen s područnim školama Miklavec, Novakovec i Sivica.

Koje će škole biti odabrane i u kojima će se definitivno provoditi program cjelodnevne škole bit će poznato sljedeći tjedan poručili su iz Ministarstva obrazovanja, a prenosi Večernji list.

Foto: arhiva

www.sjever.hr/www.večernji.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.