Now Reading:
Uzimamo predah pred novi kišni val – kiša će, predviđaju prognostičari, padati danima!
Full Article 2 minutes read

Uzimamo predah pred novi kišni val – kiša će, predviđaju prognostičari, padati danima!

Bilo je nešto kiše u ponedjeljak, ali to nije ništa prema onome što nas očekuje narednih dana. Ako je suditi prema prognozama, padat će kiša tijekom cijelog ovog tjedna, stoga – uživajte u današnjem danu!

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti djelomice sunčano, ponegdje na Jadranu, a poslijepodne i u dijelu unutrašnjosti i pretežno sunčano. Malo kiše mjestimice u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj te na krajnjem jugu, a popodne lokalnih pljuskova može biti u unutrašnjosti Dalmacije.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu slaba i umjerena, u prvom dijelu dana na sjeveru ponegdje jaka bura s olujnim udarima, a sredinom dana i poslijepodne na srednjem i južnom Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura između 5 i 10, na Jadranu od 13 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura između 18 i 23 °C, u gorju malo niža.
Prema trenutnim prognostičkim kartama, sutra počinje ona prava kiša koja će padati bar do nedjelje.

Biometeorološka prognoza za utorak

Biometeorološke prilike će uz obalu biti razmjerno povoljne, a u ostatku zemlje razmjerno nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju, manjak koncentracije i slabije raspoloženje. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici zbog čega im savjetujemo da slušaju savjete liječnika i izbjegavaju suvišne napore.

sjever.hr/meteo.hr
09.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.