Now Reading:
Svečanom povorkom i misnim slavljem proslavljen Dan vatrogasaca u Malom Bukovcu! „Vatrogastvo je tradicija koju trebamo čuvati”
Full Article 2 minutes read

Svečanom povorkom i misnim slavljem proslavljen Dan vatrogasaca u Malom Bukovcu! „Vatrogastvo je tradicija koju trebamo čuvati”

Dan Svetog Florijana, tzv. Florijanovo je Dan vatrogasaca, a u Hrvatskoj se mjesec svibanj obilježava kao Mjesec zaštite od požara. Sveti Florijan ujedno je i zaštitnik Općine Mali Bukovec koja svojim bogatim programom slavi svoje Dane.

U nedjelju su tako svoga zaštitnika vatrogasci Vatrogasne zajednice općina Mali Bukovec i mještani Općine slavili procesijom i svetom misom u crkvi Svete Katarine u Malom Bukovcu, a samoj svetoj misi prethodila je svečana povorka vatrogasaca.

Više o ovoj tradiciji rekao je Mario Milner, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Mali Bukovec.

-Svake se godine povodom Florijanova održava središnje misno slavlje u Malom Bukovcu kojem se, već tradicionalno, odazivaju sva vatrogasna društva s područja vatrogasnih zajednica općina Mali i Veliki Bukovec, ali i iz susjedne Koprivničko-križevačke županije DVD Selnica Podravska koji pripada u Župu Veliki Bukovec – poručio je Milner dodavši kako se svečanom slavlju zna odazvati i stotinjak vatrogasaca, uz najmlađe i puhački orkestar DVD Mali Bukovec.

Nakon misnog slavlja organiziran je svečani ručak vatrogasaca u Društvenom domu Mali Bukovec na kojem je bilo prilike porazgovarati o aktivnostima Dobrovoljnih vatrogasnih društava i daljnjem doprinosu zajednici. U organizaciji svega toga sudjelovala je i Općina Mali Bukovec.

-Općina tradicionalno sudjeluje u ovom svečanom danu za sve naše vatrogasce. Vatrogastvo je tradicija koju trebamo čuvati, a na mlađe generacije moramo prenositi plemenite ideje pomaganja drugima kad im je najpotrebnije – poručio je načelnik Općine Mali Bukovec, Darko Marković.

Program obilježavanja Dana Općine Mali Bukovec nastavlja se i sljedećeg vikenda. U subotu program počinje u 11 sati s likovnom kolonijom i izložbom slika u organizaciji Humanitarne udruge “LUN-MLA”, u 16 sati je humanitarna prodaja kolača u organizaciji Udruge žena, dok od 17 sati slijedi nastup zbora Udruge umirovljenika i priredba Dječjeg vrtića “Krijesnica”.

U nedjelju, s početkom u 10 sati na rasporedu je utrka “BEDNJA – NAJDUŽA HRVATSKA RIJEKA”, a okupljanje je na nogometnom igralištu NK Bukovčan 27. U 12 sati slijedi glazbeni program i druženje za sve trkače, mještane i goste uz besplatno piće i specijalitete koje će pripremiti udruge s područja općine.

sjever.hr
08.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.