Now Reading:
Međimurski osnovnoškolci znaju kako biti sigurni u prometu, na znanju i zalaganju čestitao im župan Posavec
Full Article 2 minutes read

Međimurski osnovnoškolci znaju kako biti sigurni u prometu, na znanju i zalaganju čestitao im župan Posavec

Jedno od tradicionalnih natjecanja učenika osnovnih škola u Međimurju je „Sigurno u prometu”, važno natjecanje kojim se podiže razina prometne kulture i znanja, a time i sigurnosti.

U Goričanu je održana županijska razina ovog natjecanja u organizaciji Auto kluba Čakovec i Osnovne škole Goričan te u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, te Savjetom za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Natjecanje se sastoji od povjere poznavanja prometnih propisa i sigurnosnih pravila te praktičnog dijela u kojem su djeca pokazala vještinu upravljanja biciklom uz poštivanje prometnih pravila u praksi. Sudjelovali su učenici OŠ Nedelišće, OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na bregu, OŠ dr. Ivana Novaka, Macinec, OŠ Podturen, OŠ Strahoninec, te OŠ Goričan.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je učenike, mentore i organizatore te mladima poželio mnogo uspjeha na natjecanju:

-Čestitam vam na plasmanu na županijsko natjecanje što predstavlja priznanje vašem znanju, a onima koji se plasiraju na državnu razinu natjecanja u Zadru želim mnogo uspjeha. Budite sigurni u prometu, a onima koji plasiraju u Zadar želim mnogo uspjeha – poručio je župan Posavec.

Inače, u Međimurskoj županiji se provode kvalitetni preventivni programi u kojima sudjeluje niz stručnjaka Zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog autokluba te Policijske uprave međimurske što pokazuju i sjajni rezultati međimurskih predstavnika na državnoj razini natjecanja dugi niz godina.

sjever.hgr/medjimurska-zupanija.hr
07.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.