Now Reading:
Započeo je 26. po redu Flora Centrum Mundi 2023.! “Ovime spajamo cvjećarsku proizvodnju i turizam”
Full Article 2 minutes read

Započeo je 26. po redu Flora Centrum Mundi 2023.! “Ovime spajamo cvjećarsku proizvodnju i turizam”

U Ludbregu je započela cvjetna manifestacija Flora Centrum Mundi 2023. Ovu 26. međunarodnu izložbu i sajam cvijeća organiziraju Turistička zajednica područja Centar svijeta i Grad Ludbreg, a traje do 7. svibnja.

Središnji izložbeno prodajni dio sajma održava se na Otoku mladosti, dok se popratna događanja održavaju na Zanatskom trgu, središnjem gradskom trgu i dvorcu Batthyany.

-Sajam cvijeća jedna je od manifestacija koja je uspješno odolijevala i vremenima korone. Ustrajali smo u održavanju jer shvaćamo značaj ove manifestacije za cvjećare koji su ovaj kraj učinili cvjetno prepoznatljivim. Vjerujemo kako je i organizacija ove manifestacija naša podrška u njihovom radu i napretku. Ove godine na sajmu sudjeluje stotinjak izlagača, a prepoznatljivost ove manifestacije potvrđuje i broj posjetitelja svake godine. Ovime spajamo cvjećarsku proizvodnju i turizam, dvije grane gospodarstva koje kod nas nisu nešto usputno već ono na čemu ozbiljno radimo, ulažemo i razvijamo – kaže ludbreški gradonačelnik Bilić.

Na Zanatskom trgu će se tako paralelno s izložbeno prodajnim dijelom manifestacije održavati Dječji cvjetni korzo namijenjen najmlađim posjetiteljima. Program službeno počinje u subotu, 6. svibnja, u 10 sati, a djecu očekuje znanstveni kutak, razne igre i napuhanci.

–Osim što želimo pokazati koliko je cvijeće lijepo, želimo pokazati i koliko je naš grad lijep pa smo rasporedili određene aktivnosti na četiri lokacije u gradu. Treća lokacija je dvorac Batthyany u kojem će se održati izložba minijaturnog drveća, dakle bonsai. Uz samu izložbu održat će se i prezentacije o toj tematici svima zainteresiranima, a posebno školskim skupinama – objašnjava direktorica TZ područja Centar svijeta, Petra Međimurec.

sjever.hr
06.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.