Now Reading:
Započeo je 26. po redu Flora Centrum Mundi 2023.! “Ovime spajamo cvjećarsku proizvodnju i turizam”
Full Article 2 minutes read

Započeo je 26. po redu Flora Centrum Mundi 2023.! “Ovime spajamo cvjećarsku proizvodnju i turizam”

U Ludbregu je započela cvjetna manifestacija Flora Centrum Mundi 2023. Ovu 26. međunarodnu izložbu i sajam cvijeća organiziraju Turistička zajednica područja Centar svijeta i Grad Ludbreg, a traje do 7. svibnja.

Središnji izložbeno prodajni dio sajma održava se na Otoku mladosti, dok se popratna događanja održavaju na Zanatskom trgu, središnjem gradskom trgu i dvorcu Batthyany.

-Sajam cvijeća jedna je od manifestacija koja je uspješno odolijevala i vremenima korone. Ustrajali smo u održavanju jer shvaćamo značaj ove manifestacije za cvjećare koji su ovaj kraj učinili cvjetno prepoznatljivim. Vjerujemo kako je i organizacija ove manifestacija naša podrška u njihovom radu i napretku. Ove godine na sajmu sudjeluje stotinjak izlagača, a prepoznatljivost ove manifestacije potvrđuje i broj posjetitelja svake godine. Ovime spajamo cvjećarsku proizvodnju i turizam, dvije grane gospodarstva koje kod nas nisu nešto usputno već ono na čemu ozbiljno radimo, ulažemo i razvijamo – kaže ludbreški gradonačelnik Bilić.

Na Zanatskom trgu će se tako paralelno s izložbeno prodajnim dijelom manifestacije održavati Dječji cvjetni korzo namijenjen najmlađim posjetiteljima. Program službeno počinje u subotu, 6. svibnja, u 10 sati, a djecu očekuje znanstveni kutak, razne igre i napuhanci.

–Osim što želimo pokazati koliko je cvijeće lijepo, želimo pokazati i koliko je naš grad lijep pa smo rasporedili određene aktivnosti na četiri lokacije u gradu. Treća lokacija je dvorac Batthyany u kojem će se održati izložba minijaturnog drveća, dakle bonsai. Uz samu izložbu održat će se i prezentacije o toj tematici svima zainteresiranima, a posebno školskim skupinama – objašnjava direktorica TZ područja Centar svijeta, Petra Međimurec.

sjever.hr
06.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.