Now Reading:
Užas u Koprivnici: Obitelj se otrovala plinom, među njima i petogodišnje dijete
Full Article 1 minutes read

Užas u Koprivnici: Obitelj se otrovala plinom, među njima i petogodišnje dijete

U petak u večernjim satima u obiteljskoj kući u Koprivnici je uslijed rada protočnog plinskog bojlera i kuhinjske nape došlo do smanjenja kisika i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida.

Posljedica je bila trovanje dvoje 33-godišnjaka i 5–godišnjeg djeteta. Tročlanoj obitelji pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Koprivnica te će po zaprimanju liječničke dokumentacije biti poznata kvalifikacija ozljeda.

Dobro je podsjetiti

Kako bi se izbjegli takvi tragični događaji, plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno je obavezno servisirati jednom godišnje i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Potrebno je da ovlašteni dimnjačar pregleda i očisti sve dimnjake prije sezone loženja, a kasnije u rokovima koji su određeni  gradskim ili općinskim odlukama. O rokovima čišćenja pitajte svog dimnjačara. Izvanredne preglede i čišćenje dimnjaka potrebno je učiniti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva.

Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja je onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način, poručuju iz PU koprivničko-križevačke.

sjever.hr./koprivnicko-krizevacka-policija.gov.hr
06.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.